Zeci de oameni din Taiwan şi-au schimbat numele în „Somon“. De la ce a pornit isteria

Zeci de oameni din Taiwan şi-au schimbat numele în „Somon“. De la ce a pornit isteria Mediafax Foto
  • Timp de două zile, orice client cu numele oficial „Gui Yu” (Somon – trad.) a primit o masă gratuită pentru 6 persoane în Taiwan
  • Zeci de cetățeni și-au schimbat numele pentru a profita de ofertă
  • Oficialii taiwanezi nu s-au amuzat de ineditul situației: „E o risipă de resurse administrative”

Zeci de cetăţeni au recurs la schimbarea numelui în „Gui Yu” (Somon – trad.) în cadrul unei promoţii lansate de un restaurant de sushi din Taiwan.

Fenomenul etichetat pe social media drept „haosul somonului” a ajuns în presa locală după ce aproximativ 150 de tineri au s-au prezentat în birourile guvernamentale pentru a-şi schimba oficial numele.

Oferta lanţului de restaurante a ținut două zile, timp în care orice client care putea dovedi cu un act de identitate că se numeşte „Gui Yu” primea o masă gratis, alături de cinci prieteni.

Tocmai mi-am schimbat numele dimineaţa aceasta”, povesteşte un tânăr care s-a botezat, în traducere aproximativă, „Somon exploziv arătos”. „Am mâncat deja în valoare de peste două mii de dolari”, spune el entuziasmat.

În ciuda notei de umor a situaţiei, oficialii taiwanezi nu au râs. Vice-ministrul de Interne Chen Tsung-yen a vorbit despre pierderea de timp şi risipa de resurse administrative. „Sper că oamenii pot fi mai raţionali în acest sens“, a adăugat el.

În Taiwan, limita legală pentru schimbarea de nume este de cel mult trei ori, scrie The Guardian.