• Timp de două zile, orice client cu numele oficial „Gui Yu” (Somon – trad.) a primit o masă gratuită pentru 6 persoane în Taiwan
  • Zeci de cetățeni și-au schimbat numele pentru a profita de ofertă
  • Oficialii taiwanezi nu s-au amuzat de ineditul situației: „E o risipă de resurse administrative”

Zeci de cetăţeni au recurs la schimbarea numelui în „Gui Yu” (Somon – trad.) în cadrul unei promoţii lansate de un restaurant de sushi din Taiwan.

Fenomenul etichetat pe social media drept „haosul somonului” a ajuns în presa locală după ce aproximativ 150 de tineri au s-au prezentat în birourile guvernamentale pentru a-şi schimba oficial numele.

Oferta lanţului de restaurante a ținut două zile, timp în care orice client care putea dovedi cu un act de identitate că se numeşte „Gui Yu” primea o masă gratis, alături de cinci prieteni.

Tocmai mi-am schimbat numele dimineaţa aceasta”, povesteşte un tânăr care s-a botezat, în traducere aproximativă, „Somon exploziv arătos”. „Am mâncat deja în valoare de peste două mii de dolari”, spune el entuziasmat.

În ciuda notei de umor a situaţiei, oficialii taiwanezi nu au râs. Vice-ministrul de Interne Chen Tsung-yen a vorbit despre pierderea de timp şi risipa de resurse administrative. „Sper că oamenii pot fi mai raţionali în acest sens“, a adăugat el.

În Taiwan, limita legală pentru schimbarea de nume este de cel mult trei ori, scrie The Guardian.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN