Zeci de români blocaţi în Olanda au fost repatriaţi

Zeci de români blocaţi în Olanda au fost repatriaţi
  • 77 de cetăţeni români au revenit din Regatul Ţărilor de Jos
  • Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc oameni care erau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea
  • Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti.

77 de cetăţeni români au revenit din Regatul Ţărilor de Jos, în urma demersurilor comune ale mai multor ministere.

„În continuarea demersurilor întreprinse pentru facilitarea revenirii în ţară a cetăţenilor români aflaţi în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile de restrângere a transportului aerian adoptate în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe informează că, în cursul zilei de 26 iunie, au revenit în ţară 77 de cetăţeni români din Regatul Ţărilor de Jos, ca urmare a demersurilor comune ale Ministerului Afacerilor Externe, ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi ale Ministerului Afacerilor Interne”, transmite MAE.

Printre cetăţenii români care au revenit în ţară se regăsesc oameni care erau în imposibilitatea de a-şi prelungi şederea pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos, precum şi un caz medical.

Repatrierea a fost asigurată cu o cursă aeriană specială operată de compania Tarom, pe ruta Bucureşti-Amsterdam-Bucureşti. Demersurile autorităţilor române au permis şi revenirea unor cetăţeni străini rezidenţi în România, respectiv doi cetăţeni americani, un cetăţean italian, un cetăţean olandez şi un cetăţean britanic.