• Zeci de tineri au petrecut azi-noapte în faţa unui restaurant din parcul Herăstrău,
  • Un DJ a pus muzică toată noaptea
  • Atraşi de muzica si numărul mare de oameni adunati la un loc, politiştii au venit în inspecţie, dar petrecăreţii nu au putut fi amendaţi, pentru că nu există baza legală.
  • Grupurile de peste trei oameni sunt interzise în starea de alertă. Amenzi se pot da, dar doar când va intra în vigoare o lege

Zeci de tineri au vrut să simtă din plin relaxările venite odată cu starea de alertă și au profitat că momentan nu se pot da amenzi în cazul în care nu respecți regulile. Așa că, s-au adunat, sâmbătă seara, pentru a petrece în Parcul Herăstrău la un party în aer liber. La petrecere, niciunul dintre tinerii filmaţi nu purta mască, iar între ei nu se păstrau regulile privind distanţarea socială, de altfel greu de menţinut în timpul unei petreceri. 

Un restaurant din parc şi-a reluat activitatea şi a oferit mâncare şi băutură la pachet, dar oamenii au rămas în apropiere şi au început distracţia. Pe Facebook au circulat apoi mai multe imagini care surprind tinerii  stand în picioare, adunaţi în grupuri, la una dintre terasele din parc, muzica fiind dată la maxim.

Atmosfera de relaxare şi de vacanţă, prezentă pe tot parcursul zilei în Herăstrău, de altfel, a atras și polițiștii, dar nu i-au putut amenda pe petrecăreţi pentru că nu aveau bază legală. Totuşi, a fost un alt effect. După apariţia agenţilor, restaurantul a anunţat că nu mai vinde mâncare la pachet.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu i-a acuzat pe proprietarii de terase din Parcul Herăstrău că vina le aparţine exclusiv şi i-a ameninţat că le va retrage toate autorizaţiile duminică dimineaţa.