- Pe 31 mai ai sărbătorit Ziua Internațională a Blondelor, doar 2% din populația lumii este blondă.
Uneori, blondele sunt etichetate greșit, ca persoane cu un IQ scăzut. - În istoria blondelor, alături de Marilyn mai stau Carole Lombard, Rita Hayworth, Grace Kelly, blonda de la drept sau…ceva mai ,,periculoasă”, Pamela Anderson.
- Blondele au cel mai mult de suferit, în special când vine vorba de etichetarea oamenilor după aspectul fizic.
Happy birthday, Marilyn Monroe… nu este ziua ei, dar este ziua internațională a blondelor, iar cea mai faimoasă blondă din istorie este chiar ea. În istoria blondelor, alături de Marilyn mai stau Carole Lombard, Rita Hayworth, Grace Kelly, blonda de la drept sau…ceva mai ,,periculoasă”, Pamela Anderson. Periculos a jucat și cea mai cunoscută blondă de la noi, Elena Udrea, care are de stat 8 ani la închisoare.
Deși pare că le vedem la tot pasul, să fii blondă e un lucru rar. Doar 2% din populația lumii se bucură de această culoare a părului…restul, vopsite. Nu doar că sunt puține, dar sunt și pe cale de dispariție. Un studiu făcut de oamenii de știință din Germania arată că persoanele blonde natural vor dispărea în următorii 200 de ani. Pentru a păstra gena, ambii părinți trebuie să o transmită copilului.
O fi frumoasă viața de blondă, dar ușoară, sigur nu e. Blondele au cel mai mult de suferit, în special când vine vorba de etichetarea oamenilor după aspectul fizic.
Cosmin Mihai,medic psihiatru spune: ,,Există o ștanță care se pune peste tot, indiferent că este mediul medical, de avocatură, din întreprinderi, IT și așa mai departe, precum că mai ales femeile blonde sau femeile sexy, femeile mai provocatoare sunt cu un nivel al IQ-ului mai scăzut, mai superficiale” .
Alex Bălășescu, antropolog susține: ,,Cu cât ești mai frumoasă sau mai frumos, cu atât ai și alte atribute ale aceleași categorii, adică feminine, adică nu știi să parchezi, nu știi matematică, nu știi, în general, mare lucru. Este foarte simplu să fii frumos sau frumoasă. Este un mecanism cultural simplu din punct de vedere antropologic destul de trist, de fapt” .