• În lume există peste 2000 de grădini zoologice care atrag milioane de vizitatori anual. Peste 150.300 de specii se află pe Lista Roșie a speciilor amenințate a IUCN.
  • Uniunea Internațională pt. Conservarea Naturii arată 42 100 de specii pe cale de dispariție. Grădina Zoo Chester deține un laborator de endocrinologie dedicat faunei sălbatice.
  • În 2023 la Chester s-au născut un pui rar de cangur arboricol și gemeni de tigru de Sumatra.

Astăzi este Ziua Mondială a Animalelor. În prezent, peste 150 300 de specii se află pe Lista Roșie a speciilor amenințate a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii. Unele grădini zoologice oferă adăpost speciilor pe cale de dispariție și le ajută să se reproducă.

Chester este considerat un lider mondial, datorită laboratorului său de endocrinologie dedicat faunei sălbatice. Este singura grădină zoo din Europa care deține unul. În 2023 Chester a avut parte de multe nașteri rare: Joey,un pui de cangur arboricol, este un exemplu. Lista continuă nașterea unor pui gemeni de tigru de Sumatra, un cimpanzeu vestic și un rinocer cu un singur corn.
Toate aceste specii sunt pe cale dispariție.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Un alt exemplu este Whipsnade Zoo, cea mai mare grădină zoologică din Marea Britanie. Aici trăiesc peste 2.500 de animale, dintre care multe sunt amenințate în habitatul lor natural. Poți să faci cunoștință aici cu lei, tigri, rinoceri, pinguinii, lemuri și panda roșii.

Și Grădina zoologică din Viena este considerată cea mai bună din punct de vedere al condițiilor de viață, care sunt foarte apropiate de habitatul obișnuit al animalelor. Totodată este prima din Europa care a reușit nașterea unui urs panda prin inseminare.

Animalele sunt pe cale de dispariție

  • 41% dintre amfibieni
  • 37% dintre rechini
  • 27% dintre mamifere
  • 13% dintre păsări

Citește și: