• Twitter va închide conturile adepților teoriei extremiste QAnon.
  • Compania va elimina aproximativ 150.000 de conturi din toată lumea.
  • QAnon este o teorie a conspirației care susține că s-a organizat un complot împotriva lui Donald Trump, aceasta fiind declarată de FBI, anul trecut, „potențială amenințare extremistă”.

Twitter va închide conturile care distribuie mesaje sau susțin QAnon, o teorie a conspirației de extremă dreapta care susține că s-a organizat un complot împotriva lui Donald Trump.

Asta ar însemna că aproximativ 150.000 de conturi din toată lumea vor fi închise, relatează BBC.

Gigantul și-a propus și să elimine orice conținut care are legătură cu QAnon și orice URL al vreunui website care distribuie astfel de informații.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Scopul companiei este să prevină „violența din online”.

Compania a dat și o declarație în care susține că aceste conturi care încalcă politicile Twitter vor fi suspendate permanent.

„Suspendarea se aplică acelor conturi care încalcă politicile și regulile Twitter, dar și celor care își fac mai multe conturi în speranța că vor putea continua să scape și să continue distribuirea acestui tip de conținut. Se vor suspenda și conturile care instigă la violență. Sunt lucruri pe care le-am văzut foarte des în ultimele săptămâni”, scriu oficialii Twitter în declarație.

FBI a declarat anul trecut că QAnon este o potențială amenințare extremistă pentru America.