- Publicul întâmpină dificultăți în a distinge conținutul real de cel fals în mediul online.
- Deepfake-urile video și audio devin instrumente de manipulare ale maselor.
- Inteligența Artificială generează știri false în ritm rapid.
Inteligența Artificială a devenit regizor de filme SF în viața reală, producând știri false mai rapid decât poți spune „fake news”. Deepfake-urile sunt noii „magicieni” care pun adevărul pe pauză și securitatea informațională pe modul de criză.
Cât de important este să creezi conținut autentic în mediul online?
„Este ceva clasic să spui că este important. Întrebarea adevărată este de ce este atât de important. Atunci când întrupezi un personaj, este amuzant la început, dar devine redundant. Oamenii se întreabă cine este persoana din spatele personajului. Sunt multe exemple de acest gen. Generația mea a început să filtreze ce este personaj și cine nu este personaj. Oamenii caută realul. Iar din punct de vedere financiar, să fii real este mult mai avantajos pentru brand-uri. Eu încerc să fiu cât se poate de real și natural”, a declarat Eric Icleanu, creator de conținut pe TikTok, pentru Aleph News.
Pentru ce folosești Inteligența Artficială în conținutul tău de pe TikTok?
„Am avut o perioadă în care am făcut parodii și atunci m-am folosit de A.I. pentru script-uri, dar nu m-a ajutat. În momentul de față, mă folosesc de A.I. doar când pun subtitrări pe videoclipuri”, a adăugat acesta.