• Jack Sweeney spune că un membru al personalului Twitter i-a spus că contul său de urmărire a avioanelor a fost vizibilitate limitată/restricționată într-un grad sever la nivel intern.
  • La data de 12 decembrie, contul avea peste 517.000 de urmăritori.
  • Bernard Arnault, directorul general al LVMH, și-a vândut recent avionul privat și a început să închirieze avioane pentru a evita să fie urmărit, notează Insider.

Jack Sweeney, omul din spatele contului de Twitter care urmărește avionul privat al lui Elon Musk, spune că contul a fost „interzis din umbră” în urma preluării platformei de către CEO-ul Tesla. Sweeney, un programator care a creat contul @ElonJet, a declarat duminică, într-un mesaj pe Twitter, că platforma a luat măsuri împotriva contului automatizat.

De asemenea, el a spus că un membru anonim al personalului Twitter i-a spus că contul de urmărire a avioanelor a fost limitat/restricționat la un grad sever de vizibilitate la nivel intern pe 2 decembrie.
La data de 12 decembrie, contul avea peste 517.000 de urmăritori.

Sweeney a împărtășit ceea ce părea a fi un mesaj trimis intern la Twitter de către șefa departamentului de încredere și siguranță, Ella Irwin, inclusiv o solicitare ca contul să fie supus unui „VF sever” – filtrarea vizibilității.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Vorbind pentru Insider, Sweeney a spus că a crezut „de ceva vreme” că contul a fost „interzis la căutare/interzis la sugestii de căutare” înainte ca angajatul Twitter să îl contacteze. Shadowbanning presupune ca un profil și postările sale să devină mai puțin vizibile, fără ca utilizatorul să fie informat despre filtrare.

O serie de utilizatori Twitter au declarat că nu au putut căuta sau eticheta contul prin intermediul sugestiilor de utilizatori, potrivit Insider. Musk a criticat în trecut actul de shadowbanning, adăugând că platforma dezvoltă o funcție care le va dezvălui utilizatorilor când au fost supuși acestei practici.
El a criticat anterior contul care îi urmărește avionul, susținând că este un risc de securitate și oferindu-se să cumpere contul. Sweeney a creat peste 30 de conturi care urmăresc avioanele prin partajarea de informații publice.

O serie de conturi urmăresc avioanele miliardarilor, cum ar fi Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, Jeff Bezos, fondatorul Amazon, și Bill Gates de la Microsoft. Bernard Arnault, directorul general al LVMH, și-a vândut recent avionul privat și a început să închirieze avioane pentru a evita să fie urmărit, notează Insider.