Amazon dă înapoi. Spune că mail-ul prin care le-a cerut angajaților să șteargă TikTok de pe telefoane a fost trimis din greșeală

Sursă foto: Profimedia
  • Amazon spune că e-mailul prin care angajaților li se cere să șteargă aplicația TikTok din motive de securitate a fost trimis din greșeală.
  • La 5 ore după ce angajaților Amazon li s-a dat ultimatum să șteargă aplicația, gigantul și-a retras cuvintele.
  • Între timp, TikTok reacționase, spunând că respectă pe deplin confidențialitatea utilizatorilor săi.

Amazon a cerut vineri angajaților să ștergă aplicația TikTok, deținută de chinezi, de pe telefoanele mobile, din motive de securitate, dorința gigantul tehnologic contribuind la creșterea suspiciunii în legătură cu rețeaua socială, scrie The New York Times.

Cinci ore mai târziu, Amazon și-a retras cuvintele, spunând că e-mailul pentru angajați a fost trimis din greșeală.

În e-mailul inițial, obținut de The New York Times, oficialii Amazon au notat că, din cauza „riscurilor de securitate”, angajații trebuie să șteargă aplicația de pe orice dispozitive mobile de pe care „accesează e-mailul Amazon”. Angajații au fost nevoiți să elimine aplicația până vineri pentru a putea accesa în continuare e-mailul.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Kristin Brown, a spus: „Nu există nicio schimbare a politicilor noastre, în acest moment, în ceea ce privește TikTok.”