• În cazul unei aplicații de divertisment precum TikTok, dependența ar putea fi doar un mod blând de a descrie timpul excesiv petrecut de unii utilizatori pe aplicație în detrimentul altor activități zilnice.
  • Dependenții de TikTok vor putea să își limiteze și mai mult timpul petrecut pe aplicație, cu noi setări privind timpul petrecut pe ecran.
  • La începutul acestei săptămâni, Apple a anunțat un nou set de opțiuni în cadrul propriei funcții de limitare a timpului petrecut în fața ecranului, cu scopul de a facilita gestionarea de către părinți a timpului petrecut în fața ecranului de către copiii lor.

Unul dintre dezavantajele majore ale social media și implicit ale aplicației TikToK este dependența și impactul negativ pe care îl are asupra altor aspecte ale vieții utilizatorilor.

În cazul unei aplicații de divertisment precum TikTok, dependența ar putea fi doar un mod blând de a descrie timpul excesiv petrecut de unii utilizatori pe aplicație în detrimentul altor activități și sarcini pe care ar trebui să le aibă într-o zi.

Cu peste un miliard de utilizatori la nivel mondial și cu statistici care sugerează prezența unor utilizatori tineri cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, aplicația trebuie, cu siguranță, să adauge unele măsuri de control.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Orizontul se întrevede, însă, optimist, de vreme ce deținătorii aplicației au început să conștientizeze natura dependentă a platformei și oferă în mod continuu noi instrumente pentru a-i ajuta pe utilizatori să își controleze timpul petrecut pe TikTok.

Până acum, aplicația le permitea utilizatorilor să stabilească o limită maximă de timp petrecut pe ecran pentru fiecare zi, pentru a-i ajuta să nu mai stea ore întregi degeaba.

Dependenții de TikTok vor putea să își limiteze și mai mult timpul petrecut pe aplicație, cu o nouă pereche de setări

Noile setări presupun o serie de mesaje, care le vor reaminti utilizatorilor să ia o pauză după o anumită perioadă de timp neîntrerupt petrecut pe ecran, pe care o pot seta la alegere.

De asemenea, noul tablou de bord TikTok privind timpul petrecut în fața ecranului va oferi comunității sale date despre cât timp petrec pe TikTok, cu rezumate ale timpului zilnic petrecut pe aplicație, precum și numărul total al dăților în care a fost deschisă aplicația.

Utilizatorii vor putea opta și pentru notificări săptămânale pentru a-și revizui tabloul de bord.

„Atunci când o persoană cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani a folosit aplicația mai mult de 100 de minute într-o singură zi, îi vom reaminti instrumentul nostru de limitare a timpului de utilizare a ecranului data viitoare când va deschide aplicația”, a adăugat aplicația.

La începutul acestei săptămâni, Apple a anunțat un nou set de opțiuni în cadrul propriei funcții de limitare a timpului petrecut în fața ecranului, cu scopul de a facilita gestionarea de către părinți a timpului petrecut în fața ecranului de către copiii lor.

Copiii pot acum să trimită părinților o cerere prin SMS pentru a petrece mai mult timp în fața ecranului și să o aprobe în aplicație, în loc să fie nevoie să predea telefonul și să fie introdus un cod de acces.

De asemenea, părinții pot acum să configureze automat telefoanele cu o singură setare recomandată în funcție de vârsta copilului, cu limite de timp petrecut în fața ecranului și ore de culcare aplicate automat.