Aplicațiile preferate ale Generației Z: Care sunt strategiile de succes ale Temu și TikTok în atragerea tinerilor consumatori

Gen Z stă zilnic mai mult de 6 ore pe telefon. Ce le ocupă timpul? Temu și Tiktok. Cele 2 aplicații se află în topul preferințelor.

Fie că e vorba de shopping rapid sau de clipuri captivante, aceste platforme și-au câștigat popularitatea.

Cum reușesc platformele să atragă tinerii?

E o combinație de factori, dar cheia succesului stă în modul în care aceste aplicații reușesc să răspundă nevoilor și stilului de viață al generației Z.

Temu, de exemplu, aduce o experiență de cumpărături accesibilă și diversificată, se axează pe prețuri mici și produse atractive, care se schimbă constant. Tinerii sunt motivați de stimulentele oferite și de un sistem de gamification, care face cumpărăturile mai captivante.

De cealaltă parte, TikTok continuă să domine datorită formatului scurt, dinamic, care le permite utilizatorilor să exploreze rapid conținut divers și să se exprime prin clipuri creative.

Timpul de atenție este redus pentru generația Z, iar TikTok s-a adaptat perfect acestui aspect. Pe lângă TikTok și Temu, tinerii preferă Instagram, Snapchat, YouTube și mai nou Threads, aplicația de la Meta, ca alternativă pentru X.

Care sunt preferințele tinerilor din România? Au aceleași aplicații favorite?

Da, într-o mare măsură. În România, TikTok este la fel de popular, fiind una dintre aplicațiile preferate de tinerii între 18 și 24 de ani, la fel cum vedem și în alte țări. TikTok a devenit o platformă unde se regăsesc nu doar trendurile globale, ci și conținutul local, iar asta atrage tinerii români.

În plus, vedem și o preferință pentru aplicații de socializare și mesagerie cum sunt Instagram și WhatsApp, dar și pentru aplicații de shopping online precum Fashion Days sau eMAG.

Totuși, Temu începe să capete teren și la noi, mai ales în rândul celor care caută alternative accesibile de cumpărături online.

Exit mobile version