• CERT-RO avertizează că hackerii au iniţiat o nouă campanie de tip phishing pe Facebook ca să îţi ia banii
  • Atacatorii creează pagini identice cu Facebook care te conving că ţi s-a blocat contul
  • Nu îţi oferi datele personale sau bancare pe site-urile în care nu ai încredere, spun specialiştii în cibernetică

Atenţie la noua campanie de tip phishing de pe Facebook! Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică îţi spune că atacatorii creează pagini foarte asemănătoare cu Facebook care conving utilizatorii că li s-a blocat contul. Pentru aşa-zisa deblocare hackerii cer accesarea unui link şi dezvăluirea parolei.

Ştefan foloseşte zilnic platformele online şi ştie cum să se păzească de atacatori aşa că îţi spune şi ţie. La fel şi Călin Biriş care este specialist în social media a întâlnit de multe ori astfel de campanii înşelătoare.

Ca să nu fii ţinta unei escrocherii el îţi sugerează să nu îţi oferi datele personale sau bancare pe site-urile în care nu ai încredere, să nu acţionezi impulsiv în mediul online şi să citeşti cu atenţie textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primeşti.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

„Majoritatea funcţionau şi funcţionează în continuare pe mail, partea de phishing sau spoofing, dar după cum văd inginerii sociali, că aşa li se spune, au început să acţioneze şi pe partea de reţele de socializare.Metoda cea mai bună în phishing este să fii atent la ce dai click. Ce poţi să faci este să te uiţi la link-ul care vine. A doua chestie este să dai inspect link să vezi ce care este link-ul aparent. Poţi să dai clik dreapta să dai inspect”, spune Ștefan Koritar, utilizator platforme online.

“Sunt persoane rău voitoare care accesează internetul şi vor să fure date de la alte persoane prefăcându-se că sunt anunmite companii cum ar fi Facebook sau diferite bănci pentru a păcăli utilizatorul să le ofere date de contact sau chiar datele de la cardul bancar. Mare atenţie să nu vă daţi aceste date pe niciun alt site în care nu aveţi încredere şi verificaţi dacă într-adevăr este site-ul oficial din partea căruia a venit notificarea”, explică Călin Biriș, specialist social media.

Aproape nouă milioane de români folosesc în acest moment reţeaua de socializare Facebook.