• TikTok a devenit un fenomen cultural și are peste un miliard de utilizatori.
  • Cresc îngrijorările cu privire la compania mamă chineză.
  • Deși Marea Britanie nu are în prezent în vedere o interdicție totală, precum SUA, britanicii sunt îndemnați să se gândească dacă utilizarea aplicației este o idee bună.

Oamenii au fost îndemnați să șteargă TikTok de pe telefoanele lor, iar președintele Comisiei pentru afaceri externe din Marea Britanie a avertizat că suntem naivi” în ceea ce privește amenințarea reprezentată de această aplicație.

Alicia Kearns, o deputată conservatoare, a declarat că menținerea instalării platformei de partajare de videoclipuri lasă datele personale ale utilizatorilor expuse la amenințări ostile” – în special la cele ale guvernului chinez. TikTok, care este deținută de ByteDance, cu sediul la Beijing, a negat că astfel de informații ar fi predate vreodată.

Dar dna Kearns a declarat duminică pentru Sophy Ridge de la Sky News: Nu merită să ai această vulnerabilitate pe telefon. Este cea mai bună sursă de date pentru oricine care depune eforturi ostile”.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Întrebată dacă persoanele care folosesc aplicația ar trebui să o șteargă, ea a răspuns: Fără îndoială”.

De ce este aplicația TikTok atât de controversată?

Deși TikTok este extrem de populară, în special în rândul adolescenților, și are peste un miliard de utilizatori la nivel mondial, ea este din ce în ce mai mult sub control din cauza cantității de informații pe care le colectează de pe telefoanele oamenilor.

În Regatul Unit, Europa și, mai ales, în SUA, unde s-a pus în discuție o interdicție totală, au apărut îngrijorări legate de faptul că aceste date ar putea fi accesate de companie și transmise oficialilor chinezi.

Aceasta vine după dezvăluirea faptului că angajații ByteDance au folosit datele TikTok în încercarea de a urmări mai mulți jurnaliști occidentali și de a le descoperi sursele. O actualizare a politicii de confidențialitate a aplicației a dezvăluit, de asemenea, că unii angajați din străinătate ar putea accesa datele utilizatorilor în anumite circumstanțe.

Toată lumea ar trebui să fie îngrijorată de acest lucru”, a declarat doamna Kearns. TikTok a respins în mod constant acuzațiile la adresa sa.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat pentru Sky News: Milioane de oameni din Marea Britanie se bucură de TikTok și vrem să le spunem clar că pot avea încredere în noi cu datele lor. Luăm măsuri, cum ar fi stocarea datelor utilizatorilor din Marea Britanie în centrul nostru de operațiuni din Irlanda, începând din acest an; reducerea în continuare a accesului angajaților la date; și reducerea la minimum a fluxurilor de date în afara Europei. I-am scris doamnei Kearns în mai multe rânduri pentru a ne asigura că are la dispoziție toate faptele și informațiile și așteptăm cu nerăbdare să avem un angajament constructiv cu ea în legătură cu aceste aspecte importante în viitorul apropiat.”