Care sunt cele mai noi emoji Apple: o gâscă, un elan și o altă inimă roz

  • Utilizatorii Apple înscriși în Programul de dezvoltare Apple au o cunoaștere avansată asupra celor 31 de noi opțiuni emoji care vor apărea în viitorul apropiat.
  • Emoji-urile ar trebui să apară în cadrul în timpul actualizării publice mai ample a iOS, estimată să sosească în martie sau aprilie.
  • În total, 21 de emoji noi sunt incluse în viitoarea actualizare, alături de diferitele opțiuni de tonuri de piele pentru intrările aplicabile.

Meduze albastre, noi nuanțe de inimă și o față zâmbăreață foarte agitată se numără printre cele 31 de emoji din cadrul actualizării iOS 16.4 beta de la Apple. Deși opțiunile extinse sunt disponibile în prezent doar pentru cei înscriși în programul Apple Developer Program, imaginile ar trebui să apară în cadrul în timpul actualizării publice mai ample a iOS, estimată să sosească în martie sau aprilie.

După cum explică Emojipedia, versiunile actuale ale noilor emoji ar putea fi ușor modificate de acum până atunci, așa cum s-a întâmplat în cazul imaginilor de trol, piersică și covrig din loturile anterioare.

În total, 21 de emoji noi sunt incluse în viitoarea actualizare, alături de diferitele opțiuni de tonuri de piele pentru intrările aplicabile. Alte adăugiri includ animale precum un elan și o gâscă, precum și elementele de bază mult căutate, cum ar fi inimile simple roz și albastre. Potrivit Emojipedia, opțiunea roz simplu a fost desemnată ca fiind una dintre cele mai solicitate adăugări de pe site încă din 2016.

Procesul de adoptare a unor noi emoji este mult mai complicat decât ar putea crede majoritatea oamenilor – un proces plin de tot felul de considerente legate de accesibilitate, geopolitice și culturale. După cum a explicat Gizmodo în 2020, lumea emoji-urilor este în mare parte supravegheată de Consorțiul Unicode, care menține standardele și actualizările pentru texte și imagini internaționale și multilingve. În fiecare an, publicul poate trimite noi propuneri de emoji potențiali, pe care Unicode le analizează și le selectează.

Ulterior, membrii actuali ai consorțiului votează pentru a decide care dintre ele sunt selectate. Cu toate acestea, de aici încolo nu este întotdeauna ușor de navigat.

Un astfel de exemplu a venit în 2019, când Apple a ascuns discret emoji-ul cu steagul Taiwanului pe dispozitivele cu regiuni setate pe China continentală, Hong Kong sau Macao. Suveranitatea Taiwanului a fost mult timp contestată de China, iar mulți critici au văzut în această mișcare o capitulare în fața țării.