• Vlad Fiscutean: “Facebook este prima rețea socială care a avut un mare impact. De la Facebook a explodat totul!”
  • Vlad Fiscutean: ,,Oamenii își iau informația cu precădere de pe facebook sau ajunge și informația respectivă acolo. Este un comportament de consum diferit”

Ce-am fi fost dacă n-ar fi existat Facebook-ul? Și de ce îl ,,înșelăm” din ce în ce mai mult și mai des cu TikTok-ul și Instagramul? Oare ce mai pregătește Mark Zuckerberg și cum arată rețeaua viitorului?

Vlad Fiscutean nu neagă nicio clipă că Facebook-ul a modificat mult din obiceiurile de consum ale oamenilor.

,,Cu siguranță, în primul rând de la faptul că oamenii își iau informația cu precădere de pe Facebook sau ajunge și informația respectivă acolo. Este un comportament de consum totuși diferit. În primul rând, că nu mai cauți tu activ să pornești televizorul, într-un moment în care ești OK, ești liniștit și, pur și simplu, printre alte lucruri mai deschizi și un Facebook, mai primești poate o notificare. Te caută conținutul pe tine.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nu neapărat conținutul pe care l-ai fi ales tu dintr-un ziar, scanând tot ziarul, ci algoritmul. Sunt foarte multe studii care sunt făcute. Spre exemplu, dacă primești notificare în ziua alegerilor să votezi, undeva la 20 și ceva, 30% dintre oamenii care o primesc, crește numărul de oameni care merg la vot. Ceea ce înseamnă totuși că informațiile astea care ne vin nouă ne schimbă totuși percepția.”

Ce-ar fi fost AUR-ul dacă n-ar fi existat Facebook-ul

Dacă vă întrebați care este legătura dintre partidul AUR și Mark Zuckerberg, ei bine Vlad Craioveanu și invitatul său par să fi dezlegat misterul.

,,Este posibil ca AUR să fie, din punctul meu de vedere, chiar prima mișcare politică care s-a lansat așa (n.r. – pe Facebook)”, conchide Vlad Fiscutean.