• Un clip devenit viral pe TikTok arată câte știe Google despre utilizatori
  • Google are chiar o pagină pe site unde arată informațiile legate de interesele tale
  • Sunt incluse informații despre vârstă, gen, slujbă și interese

Încă de când ai început să navighezi pe internet te-ai gândit că ți-ai pierdut într-o oarecare măsură intimitatea. Însă probabil nu îți imaginai cât de multe lucruri știe Google despre tine.

O postare din weekend de pe TikTok a strâns 7 milioane de vizualizări. În clip, Trish Kabob care se ocupă cu marketingul digital arată exact asta: tot ce știe Google despre ea. Vârstă, dacă are copii, detalii despre job. Trish prezintă o pagină de pe site-ul Google în secțiunea Setări pentru anunțuri. Acolo poți vedea și tu aceste informații dacă ești logat în cont. Gândește-te că vorbim despre tot ce înseamnă Google: motorul de căutare, YouTube, Android, Gmail și așa mai departe. Ceea ce faci online ajunge acolo într-o formă sau alta.

Google vede interesele tale și încearcă să personalizeze reclamele pe care le vezi. Personalizarea anunțurilor poate fi dezactivată. Ceea ce înseamnă că reclamele pe care le vei mai vedea pe site-urile partenere cu Google vor fi generale, nu adaptate la preferințele tale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL