• Cher a fost numită rasistă de cei care au reacționat.
  • Cher a vorbit despre incidentul soldat cu moartea lui George Floyd.
  • Cher: „Dacă eram de față, poate aș fi putut ajuta”.
  • Criticii au numit-o pe Cher „white savior”.

Celebra cântăreață Cher a făcut cunoștință cu cultura anulării – cancel culture îi spun americanii. A zis că ar fi încercat să-l salveze pe George Floyd de la moarte dacă ar fi fost de față la incidentul de anul trecut. „Poate aș fi putut încerca” s-a exprimat ea. A iscat un val de mesaje și acuzații de rasism.

Artista de 74 de ani a făcut scris pe Twitter că a urmărit procesul la televizor polițistului care l-a ucis pe George Floyd, alături de mama sa. „M-am tot gândit și cred că dacă eram de față poate aș fi ajutat”, sunt cuvintele care au stârnit discuții aprinse și au făcut-o în cele din urmă să-și ceară scuze.

„Știm că ai avut intenții bune în cele din urmă. Dar pentru comunitatea de culoare sună ca și cum ar avea nevoie de o persoană albă pentru a fi salvată. În realitate, cei de culoare vor doar dreptul de a exista, ca mine și ca tine. Asta a iscat supărarea”, scrie un internaut.

„Uciderea lui Floyd nu e despre tine”, i-a scris altcineva.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Cei care au acuzat-o de rasism și-au numit-o „white savior”/salvator alb spun că nu e nevoie de un alb pentru a salva pe cineva de culoare.

Cher a șters postarea și culmea, și-a cerut scuze! „Nu știți ce am facut, cine sunt sau în ce cred. Pot, ajut și voi ajuta mereu”, a răspuns Cher pe Twitter pentru cei peste 4 milioane de urmăritori ai ei.