• Fotografia îi aduce în prim plan pe membrii familiei congresmanului cu arme în mână.
  • Familiile tinerilor care au fost atacați în Michigan l-au criticat pe acesta pentru imaginea distribuită.
  • În schimb, mulți politicieni din SUA l-au susținut pe Thomas Massie.

La câteva zile după atacul armat din Michigan, un congresman american a postat o fotografie de Crăciun alături de familia sa în care s-au pozat ținând în mâini puști în stil militar. Reprezentantul republican al Kentucky, Thomas Massie, a postat pe Twitter fotografia cu mesajul: „Crăciun fericit! PS: Moș Crăciun, te rog să aduci muniție”.

Postarea sa a stârnit un val de critici, iar bărbatul a fost condamnat de o mulțime de familii afectate de atacurile cu armele. În urma controversei, Thomas Massie a retweetat mesaje de susținere, precum și pe cei care îl critică – interacționând direct cu mai mulți utilizatori de Twitter care au spus că este „surd” și „insensibil”.

Familiile elevilor uciși în atacuri armate, acuzații la adresa congresmanului

Fotografia a fost postată la câteva zile după o împușcătură în școală din Michigan, care a provocat moartea a patru adolescenți și rănirea a șapte persoane, după ce un student de 15 ani ar fi declanșat cu pistolul tatălui său. Părinții suspectului au fost acuzați de omucidere involuntară pentru că nu au respectat mai multe semne de avertizare înainte de tragedie. Ei au pledat nevinovați.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Familiile elevilor uciși în împușcăturile anterioare din școli s-au declarat împotriva postării. Fiica lui Fred Guttenberg, Jaime, a fost ucisă în liceul Parkland din Florida în 2018 – unul dintre cele mai grave atacuri la școală pe care le-a văzut SUA. El a postat o fotografie a lui Jaime și, de asemenea, o fotografie a mormântului ei sub postarea congresmanului. Manuel Oliver, al cărui fiu Joaquin a murit și el în atacul din Parkland.

Mai multe personalități din Partidul Republican au condamnat postarea. Adam Kinzinger, un congresman republican din Illinois, l-a batjocorit pentru că a afișat un „fetish cu armele” prin postarea sa. În ciuda criticilor, mai multe nume proeminente din cercurile conservatoare din SUA l-au apărat pe congresman.