Conturile de socializare ale lui Kanye West au fost restricționate după postările antisemite

kanye-west

kanye-west

Conturile de Twitter și Instagram ale lui Kanye West au fost restricționate în weekend, platformele de socializare spunând că au eliminat postările rapperului după ce utilizatorii online le-au condamnat ca fiind antisemite.

El a fost blocat pentru prima dată vineri de către Meta Platforms, compania mamă a Facebook, de pe Instagram, după care s-a dus pe Twitter, unde a postat sâmbătă pentru prima dată în ultimii doi ani.

Prima postare a lui West pe Twitter din 2020 a fost o fotografie neclară a rapperului și a fondatorului Meta Platforms, Mark Zuckerberg, cântând la karaoke. În tweet se spunea: Nu, nu, nu. Uită-te la asta Mark. Cum m-ai dat afară din instagram.

West a scris apoi pe Twitter: Voi v-ați jucat cu mine și ați încercat să faceți o bilă neagră oricui se opune agendei voastre. Această postare, în care a spus că nu este antisemit, a fost eliminată de Twitter din cauza unei încălcări a politicilor sale. De asemenea, contul său a fost blocat, a confirmat duminică un purtător de cuvânt al Twitter.

Măsura luată de Twitter Inc de a bloca contul rapperului a fost notabilă deoarece miliardarul Elon Musk, care a declarat că ar cumpăra Twitter și se consideră un absolutist al libertății de exprimare, a salutat revenirea lui West pe platformă și a răspuns la o postare a rapperului prin intermediul unui tweet: Bine ai revenit pe Twitter, prietene!.

West a mai avut anterior și postări online neregulate. La începutul acestui an, el a fost suspendat de pe Instagram timp de 24 de ore după ce a adresat injurii rasiale comediantului Trevor Noah.

Înainte de a intra pe Twitter, sâmbătă dimineață, West, care și-a schimbat numele legal în Ye, și-a suspendat contul de Instagram după o postare eliminată între timp, în care a invocat tropi antisemiți, acuzând un muzician că este controlat de poporul evreu. Compania a precizat sâmbătă că au fost impuse restricții temporare privind postarea, comentariile și mesajele pe contul de Instagram al lui West.

Exit mobile version