• Adolescenții care petrec mult timp pe social media riscă să dezvolte anxietate și depresie
  • Academicienii de la Oxford spun că 60% tineri de 16-18 ani petrec 2-4h/zi pe social media
  • Fetele prezintă mai des probleme de anxietate și depresie decât băieții, arată studiul

Să fim sinceri, social media ne acaparează viața, iar cei mai afectați sunt copiii. 60% din tinerii cu vârste între 16 și 18 ani petrec ore întregi pe social media, timp asociat cu un nivel mai ridicat de anxietate şi depresie. În ultimii 5 ani, numărul copiilor tratați de serviciile de sănătate mintală a crescut
considrabil, arată NHS.

Cum contribuie rețelele sociale la creșterea anxietății și depresiei în rândul tinerilor?

„Există o mulțime de studii care spun că există o corelație între utilizarea rețelelor sociale și creșterea anxietății și depresiei și în principiu factorii importanți sunt presiunea comparării, că începi să te compari cu imagini idealizate și nerealiste despre viața altora, că poți să fii hărțuit, că limitezi Cu iluzia asta contactului social online limitezi interacțiunile în lumea reală și ăsta e un factor important de probleme. E un impediment foarte mare acesta pentru că tinerii nu mai știu practic să relaționeze în viața reală, ei sunt acaparați de social media cu totul”, a spus Andrei Șerbănoiu, expert social media, la Aleph News.

„În principiu prin educare. Oamenii să înțeleagă că social media este un film al lucrurilor cel mai frumoase, dar nu neapărat realiste. Să oferi instrumente părinților ca ei să poată să înțeleagă mai bine ce fac copiii în online.

Recomandări

CINE E VINOVAT
CINE E SUSIE WILES?
ȘTII DE VREME?
PACIENȚII VIN ÎN ROMÂNIA
MISIUNE ÎN AMSTERDAM
NO MORE SOCIAL MEDIA

Și să colaboreze cu experți, cu psihologi și să creeze niște politici pentru accesul tinerilor care să-i ferească cumva, să-i ajute să depășească momentele astea mai grele.”, a completat expertul.