- Irina Filip: Prioritizează ce vrei să vezi pentru că algoritmii îți vor afișa mai mult conținut.
- Specialiștii îți recomandă să stabilești clar ceea ce cauți pe social media, de la început.
- „Toxicity bait” e conținut ce provoacă reacții negative pentru vizibilitate, spun specialiștii.
Rețelele social media pot fi un spațiu pozitiv dacă le gestionezi cum trebuie. Experții și influencerii spun că dacă ești selectiv în privința conținutului și al interacțiunii, feed-ul tău poate deveni o sursă de inspirație și relaxare.
Cum putem recunoaște și evita conținutul „toxicity bait” care aduce negativitate în feed?
„Este un subiect foarte întâlnit pe toate rețelele de socializare și cred foarte mult că noi ne facem wall-ul indiferent de rețea. Feed-ul să arate cum vrem noi. Dacă ne gândim la conținut toxic, e clar că în primul rând trebuie să învățăm să-l recunoaștem și să-l evităm. Dacă este vorba despre conținut relevant pentru noi, valoros pentru ceea ce ne dorim noi să urmărim, atunci toate rețelele au un algoritm în spate care se bazează pe interacțiunea noastră cu postările. Cu cât interacționăm mai mult cu postări care mi se par interesante, cu cât ascundem mai mult postările care nu, creăm un feed relevant pentru noi și care ne ajută chiar, ne poate chiar ajuta. Și aici aș mai adăuga și timpul pe care-l alocăm, la care cred că e foarte greu să-l oprim atunci când e prea mult. Trebuie să ne gândim bine cât timp alocăm, de ce și cum ne ajută”, a explicat Irina Filip, influencer LinkedIN, pentru Aleph News.
De ce ne afectează compararea constantă pe rețelele sociale și cum putem să o evităm?
„Puterea social media este uriașă. Eu cred că ne poate afecta foarte grav în anumite situații limită. Avem chiar câteva exemple foarte serioase de adoleștenți care au urmărit pe social media tot felul de lucruri și apoi au luat decizii nesănătoase pentru viață lor. Deci putem să mergem într-o zonă foarte gravă și serioasă. În același timp putem să ne uităm și la cultura din zona asta de negativism în ceea ce privește tot ceea ce ne provoacă în general”, adăugat Irina Filip.