• În ultimii ani, modul în care consumăm știrile s-a schimbat radical, cu tendințe mari în mediul digital.
  • Conform raportului Digital News 2024 al Reuters, aproximativ o treime dintre consumatori folosesc YouTube pentru a accesa știri.
  • YouTube a devenit lider în vizitele pe platforme sociale, cu o creștere puternică susținută de introducerea YouTube Shorts.

În era digitală dinamică de azi, consumul de știri suferă transformări remarcabile. Facebook înregistrează o scădere puternică în preferințele pentru știri, în timp ce platformele video precum YouTube și TikTok câștigă teren rapid.

Cum se schimbă consumul de news?

În ultimii ani, modul în care consumăm știrile s-a schimbat radical, cu tendințe mari în mediul digital. Facebook a înregistrat o scădere marcată în utilizarea de știri în multe țări, iar în loc, alternative precum YouTube, WhatsApp și TikTok au devenit din ce în ce mai populare. Conform raportului Digital News 2024 al Reuters, aproximativ o treime din consumatori folosesc YouTube pentru a accesa știri, în timp ce o cincime folosesc WhatsApp și aproximativ 13% preferă TikTok, care a depășit alte platforme pentru prima dată. Fragmentarea consumului de știri online este evidentă, cu o creștere a platformelor video precum YouTube și TikTok, care atrag în special tinerii în piețele asiatice.

Totuși, îngrijorările cu privire la conținutul fals rămân mari, cu peste jumătate dintre consumatori fiind îngrijorați de dificultatea de a distinge între știri autentice și dezinformare, mai ales pe platforme ca TikTok. În paralel, evitarea selectivă a știrilor a devenit o practică tot mai răspândită, iar podcast-urile de știri au câștigat popularitate. Cumva au audiențe mai tinere și bine educate.

Recomandări

NETANYAHU ÎNTÂRZIE ACORDUL DE PACE
PSD ÎȘI ALEGE NOUA CONDUCERE
BIDEN NU RENUNȚĂ LA PREȘEDINȚIE
CODUL ROȘU DE CANICULĂ SE EXTINDE
CE PLAN ARE VIKTOR ORBAN?
ROMÂNIA E LIVE PE YOUTUBE

YouTube a devenit lider în vizitele pe platforme sociale, cu o creștere puternică susținută de introducerea YouTube Shorts. În concluzie, aceste schimbări subliniază diversificarea modalităților în care consumăm știrile în era digitală, reflectând preocupări cu privire la autenticitatea conținutului și aducând în prim-plan noile tendințe în media digitală.

Citește și