• Curtea Supremă din Brazilia le solicită celor de la Facebook să închidă conturile brazilienilor care îl susțin pe Bolsonaro, astfel încât nimeni să nu mai aibă acces la ele.
  • Facebook a blocat doar accesul utilizatorilor din Brazilia.
  • Curtea Supremă a amendat Facebook cu 368.000 de dolari pentru neconformare.
  • Platforma social media va ataca judecătorii Curții Supreme în instanță.

Curtea Supremă a Braziliei a solicitat ca accesul la conturile de Facebook ale celor din Brazilia care îl susțin pe Bolsonaro să fie blocat peste tot în lume, astfel încât oamenii să nu mai intre în contact cu știrile false, relatează BBC.

Facebook nu a fost de acord cu decizia, afirmând că această măsură ar fi împotriva drepturilor de libera exprimare.

În mai, un judecător le-a ordonat celor de la Facebook să blocheze 12 conturi care îl susțin pe Bolsonaro și distribuie fake news-uri împotriva judecătorilor. Aceeași solicitare a fost trimisă și către Twitter, doar că pentru 16 conturi.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Ca răspuns în fața refuzului, Curtea Supremă a Braziliei a amendat Facebook cu suma de 368.000 de dolari.

La suma de 368.000 de dolari s-a mai adăugat și suma de aproximativ 20.000 de dolari pentru fiecare zi în care platforma social media nu s-a conformat solicitării.

Încă nu este sigur dacă Twitter a fost amendat.

Totuși, Facebook se întoarce asupra solicitării, dar oferă și un răspuns prin care justifică decizia finală de a se conforma cerinței: „Având în vedere că un sediu local a fost amenințat, nu avem alternativă, deci vom respecta decizia, însă vom ataca în instanță solicitarea Curții Supreme”.