• Un nou avertisment drastic pentru miliardele de utilizatori Google Chrome: browserul extrage date sensibile de pe telefon fără ca utilizatorii să fie informați.
  • Această dezvăluire ar trebui să fie un motiv suficient de puternic pentru a șterge Chrome de pe telefon, scrie expertul în securitate cibernetică Zak Doffman în Forbes.
  • Luna trecută, informații scurse în presă au dezvăluit că aplicația Facebook urmărește mișcările utilizatorilor de iPhone, exploatând în permanență accelerometrul dispozitivelor mobile.

Un nou avertisment drastic pentru miliardele de utilizatori Google Chrome: browserul extrage date foarte sensibile de pe telefon fără ca utilizatorii să-și dea seama. Acest ultim coșmar privind confidențialitatea ar trebui să vă dea un motiv pentru a șterge Chrome de pe telefon, informează Forbes.

Luna trecută, aplicația Facebook a fost descoperită urmărind mișcările utilizatorilor de iPhone, exploatând în permanență accelerometrul dispozitivului. Facebook este cel mai lacom culegător de date din lume, iar aceste informații sensibile pot fi folosite pentru a monitoriza comportamente, făcând legătura cu cantitatea extraordinară de date pe care o colectează.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Google Chrome, o amenințare la adresa confidențialității utilizatorilor

Dar Facebook nu este cel mai de succes colector de date din lume – acest premiu îi revine lui Google. Spre deosebire de Facebook, care a fost afectat puternic de ultimele măsuri de confidențialitate ale Apple, veniturile din reclame digitale ale Google continuă să crească vertiginos. Realitatea este că, în timp ce Facebook/Meta acționează ca un paratrăsnet, Google reprezintă o amenințare mult mai mare la adresa confidențialității dumneavoastră.

În timp ce Facebook colecta aceste informații pentru sine, Chrome este fericit să le colecteze pentru alții – permițând practic o libertate totală în ceea ce privește informațiile extrem de sensibile despre fiecare activitate și comportament al dumneavoastră.

Chrome este cel mai popular browser din lume, controlat de cel mai mare gigant de publicitate digitală din lume, de entitatea care controlează 75% din urmărirea web. Teoria este simplă. Până când utilizatorii nu vor face alegeri care să pună confidențialitatea pe primul loc, nu ne putem aștepta ca ceva să se schimbe.