Disney ia încă o decizie pentru corectitudine politică. Va renunța la apelativul „doamnelor și domnilor”

  • Disney a confirmat că fraza a fost eliminată pentru a promova diversitatea.
  • Compania gigant vrea ca toată lumea să se simtă inclusă în parcurile sale.
  • Mulți dintre fani au cerut restabilirea salutului original.

„Doamnelor și domnilor, băieți și fete”. Așa începea spectacolul de artificii de la Walt Disney World, în Florida. Acum, salutul cu care sunt întâmpinați vizitatorii se schimbă, de dragul diversității și al corectitudinii politice.

„Bună seara, visători de toate vârstele”, este noua adresare folosită. Purtătorul de cuvânt al parcului de distracții a confirmat că adresarea inițială a fost eliminată pentru a promova diversitatea. Disney a anunțat pentru prima dată în aprilie noua sa inițiativă și a subliniat faptul că își doresc ca toată lumea să se simtă binevenită și inclusă. De asemenea, parcurile au închis mai multe atracții pentru a elimina „reprezentarea negativă” a unor grupuri marginalizate.

Schimbarea a stârnit reacții diverse din partea fanilor. Mulți dintre ei au cerut restabilirea salutului original, în timp ce alții au lăudat noua adresare. Un fan s-a confesat pe Twitter, spunând că noul salut este un „gunoi total”. Alt fan a scris că este foarte mândru de Disney și de inițiativa sa nouă.