• Postările lui Donald Trump sunt din nou în vizorul platformei Twitter.
  • De data aceasta, una dintre postările lui Trump primește eticheta „Public Interest” („De interes public”).
  • Astfel de postări pot fi citite doar în anumite condiții, însă nu pot primi like, comentarii și se pot redistribui doar împreună cu un text.

Donald Trump este vizat de Twitter din nou, din cauza postărilor sale care instigă la violență, relatează ABC.

Acestea sunt ascunse în spatele unui avertisment și sunt etichetate cu „Public Interest”: „Această postare a încălcat regulile Twitter referitoare la comportamentul abuziv. Totuși, Twitter crede că ar putea fi de interes public, așadar poate fi accesată”.

După un click pe acest avertisment este deschisă și postarea lui Donald Trump, însă nu poate primi like-uri sau comentarii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Singura modalitate prin care un utilizator poate interacționa cu postarea lui este să redistribuie cu un comentariu propriu.

De ce a luat Twitter această măsură

Schimbarea vine în urma unui comentariu făcut de Trump la adresa protestatarilor: acesta i-a amenințat în nenumărate rânduri că ar putea interveni cu „forțe serioase”.

În alte postări, Trump îi descrie pe protestatari ca fiind violenți și vandali, acesta afirmând că singurul mod în care li se poate răspunde este violența.

Trump se află la a treia abatare pe Twitter

Trump a mai fost sancționat în mai, când scria despre urnele de vot, iar Twitter i-a marcat postarea cu o etichetă care trimitea la informații suplimentare.

Săptămâna trecută a distribuit un material video trucat, postare care a primit eticheta „Manipulated media”, ca utilizatorii platformei să știe că acolo este vorba despre un fake news.