- Elon Musk are planuri mărețe cu Twitter, cumpărat pentru 44 miliarde de dolari, însă aceste planuri s-ar putea să nu fie pe placul tuturor.
- Musk a fost invitat să vorbească parlamentarilor din Londra despre noua sa achiziție, Twitter.
- Parlamentarii londonezi sunt interesați de evoluțiile pe care le propune Musk pentru platforma de socializare.
Elon Musk a fost invitat să vorbească în fața parlamentarilor despre propunerea sa de achiziție a Twitter. Musk a făcut mai multe promisiuni vagi ca parte a preluării Twitter, inclusiv introducerea verificării pentru toți utilizatorii și combaterea conturilor de spam și a roboților pe platformă.
Președintele unei comisii parlamentare care analizează legislația guvernamentală privind social media i-a scris lui Musk pentru a spune că parlamentarii sunt „interesați de evoluțiile pe care le propune”. În timp ce consiliul de administrație al Twitter și-a dat aprobarea pentru tranzacție, reacția utilizatorilor Twitter a fost mixtă, iar tranzacția mai are nevoie de aprobarea acționarilor și a autorităților de reglementare.
Analiștii și-au exprimat, de asemenea, îngrijorarea că preluarea Twitter ar putea însemna că Musk își va petrece mai puțin timp cu Tesla, compania de automobile electrice al cărei director executiv este. Deputatul Julian Knight, care prezidează Comisia pentru Digital, Cultură, Media și Sport (DCMS), a declarat că parlamentarii au fost interesați în special de „intenția lui Musk de a lansa verificarea pentru toți utilizatorii”, care „face ca ecoul apelurilor noastre către guvernul britanic să fie auzite”.
De asemenea, Musk a promis că va face public algoritmii Twitter, astfel încât utilizatorii să poată vedea cum este promovat conținutul și că va scăpa platforma de roboții de spam. Până în prezent, întrebarea dacă lui Donald Trump și altor persoane care au fost interzise sau suspendate de pe site li se va permite să revină a rămas fără răspuns, atât din partea lui Musk, cât și din partea executivilor Twitter.
Parlamentarii solicită un echilibru în ceea ce privește libertățile civile
Explicându-și interesul pentru achiziționarea platformei, Musk a declarat: „Libertatea de exprimare este fundamentul unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală în care sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul omenirii. De asemenea, vreau să fac Twitter mai bun ca niciodată, îmbunătățind produsul cu noi caracteristici, făcând algoritmii open source pentru a crește încrederea, învingând roboții de spam și autentificând toți oamenii. Twitter are un potențial extraordinar – aștept cu nerăbdare să lucrez cu compania și cu comunitatea de utilizatori pentru a-l debloca”, a scris el.
Knight a recunoscut aceste comentarii și a declarat că comisia este interesată să găsească un echilibru între libertățile civile și combaterea „exploatării sexuale a copiilor și a abuzurilor sexuale online pernicioase și omniprezente”.
„Știu că v-ați exprimat dorința ca criticii să rămână pe Twitter, iar acest lucru ar putea reprezenta o oportunitate de a aborda orice critică în public”, a adăugat în scrisoare.
Musk nu a răspuns încă. Comisia nu a avut prea mult succes în convocarea directorilor executivi ai companiilor americane pentru a se prezenta în fața sa.
Precedentul președinte, deputatul Damian Collins, a cerut în repetate rânduri ca Mark Zuckerberg să depună personal mărturie în cadrul unei anchete privind dezinformarea. Mark Zuckerberg a refuzat pur și simplu, apărând în schimb în fața unor audieri europene și americane.