Elon Musk este acuzat că și-a forțat utilizatorii să-l urmărească pe Donald Trump pe Twitter

Mai mulți utilizatori de Twitter au anunțat că îl urmăresc pe fostul președinte Donald Trump fără știrea și împotriva voinței lor.

Contul personal de Twitter al lui Trump a fost restabilit oficial sâmbătă, după ce noul lider al companiei, Elon Musk, a făcut un sondaj despre această posibilitate. Anterior, Trump a fost suspendat definitiv de pe platformă sub conducerea anterioară a Twitter, în urma atacului de la 6 ianuarie de la Capitoliul SUA, de teamă că acesta și-ar putea folosi contul pentru a alimenta noi violențe.

Acum, la câteva zile după ce contul fostului președinte a fost restabilit, mai mulți utilizatori au observat că îl urmăresc acum, deși nu o fac ei înșiși și nici nu doresc să o facă. Un exemplu proeminent a fost Stephanie Winston Wolkoff, fostă prietenă și consilier principal al fostei prime doamne Melania Trump și autoare a cărții de memorii Melania & Me, care l-a acuzat pe Musk că a forțat-o să urmărească contul lui Trump.

„Eu NU îl urmăresc și NU aș vrea să îl urmăresc pe Donald J. Trump, dar cineva care l-a etichetat pe Elon Musk l-a adăugat automat în grupul meu de urmărire”, a scris Wolkoff pe Twitter duminică dimineață. „Vezi dacă acum îl urmărești și tu”.

Christopher Bouzy, fondator și CEO al companiei de analiză a rețelelor sociale Bot Sentinel, a împărtășit, de asemenea, o captură de ecran care indică faptul că contul său l-a urmărit pe Trump fără consimțământul său.

Adam Parkhomenko, strateg al Partidului Democrat, a indicat că același lucru s-a întâmplat și cu contul său. O căutare a termenilor relevanți pe Twitter arată că mai mulți utilizatori au menționat aceeași problemă.

Unii au afirmat, de asemenea, că se confruntă cu opusul, conturile lor renunțând să-l mai urmărească pe Trump după ce au ales să înceapă să-l urmărească. În timp ce Twitter nu a emis nicio declarație, prevalența plângerilor duale legate de contul restabilit al lui Trump ar putea indica faptul că există probleme tehnice generale în jurul acestuia.

Exit mobile version