• Musk a finalizat achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, la 28 octombrie, după luni de dispute.
  • El a folosit, de asemenea, o frază latină care se traduce prin vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.
  • Sâmbătă, el a restabilit contul lui Donald Trump, după ce a realizat un sondaj în care utilizatorii au susținut la limită această măsură.

Elon Musk spune că Twitter va oferi o amnistie generală” unor conturi suspendate începând de săptămâna viitoare.

Acest lucru a venit după ce miercuri a inițiat un sondaj în care întreba utilizatorii Twitter dacă conturile care „nu au încălcat legea sau nu s-au implicat în spam evident” ar trebui să fie lăsate înapoi pe platforma de socializare. Mai multe conturi, cum ar fi cel al fostului președinte american Donald Trump, au fost deja reintroduse de Musk.

Cel mai bogat om din lume a cumpărat Twitter pentru 44 de miliarde de dolari (36,3 miliarde de lire sterline) luna trecută.Peste 3,1 milioane de utilizatori Twitter au răspuns la sondajul dlui Musk, iar 72,4% dintre aceștia au votat Da”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Oamenii au vorbit. Amnistia începe săptămâna viitoare”, a scris ulterior pe Twitter Musk, care are 118,7 milioane de urmăritori pe platformă. El a folosit, de asemenea, o frază latină care se traduce prin vocea poporului este vocea lui Dumnezeu”.

Musk nu a oferit detalii despre modul în care se va desfășura procesul de amnistie. Sâmbătă, el a restabilit contul lui Donald Trump, după ce a realizat un sondaj în care utilizatorii au susținut la limită această măsură.

Însă este posibil ca fostul președinte american să nu se mai întoarcă pe platformă, deoarece a declarat că nu văd niciun motiv pentru asta”. El a anunțat că intenționează să candideze din nou la președinția SUA în 2024.

Contul său de Twitter a fost suspendat în 2021 pe motiv că risca să incite la violență, după ce susținătorii lui Trump au luat cu asalt Capitoliul SUA. Musk a reactivat, de asemenea, conturile de Twitter ale rapperului Ye și ale influencerului Andrew Tate.

Cu toate acestea, multimiliardarul a declarat că teoreticianului conspirației Alex Jones nu i se va permite să revină pe Twitter. Gazda Infowars, Jones a fost obligat să plătească daune de 1,44 miliarde de dolari după ce a afirmat în mod fals și repetat că împușcăturile din 2012 de la școala Sandy Hook din SUA, în care au fost uciși 20 de copii și șase adulți, au fost o farsă.

Musk a scris că propriul său copil a murit și că nu are nicio milă” pentru oricine care s-ar folosi de moartea unor copii pentru câștig, politică sau faimă”. Anterior, el a spus că nu se va lua nicio decizie cu privire la conturile interzise până când nu va fi numit un consiliu de moderare.

Musk a finalizat achiziția Twitter, în valoare de 44 de miliarde de dolari, la 28 octombrie, după luni de dispute. De atunci a concediat jumătate din cei 7.500 de angajați ai firmei și se crede că alte sute de angajați au plecat, în urma unui e-mail în care se spunea că celor care au rămas li se vor cere ore lungi și muncă „asiduă”.