Expunerea copiilor pe social media vine cu riscuri asupra intimității și siguranței. Angela Carp: „Este important să nu postăm copilul în sistem live sau din locuri personale”

Expunerea copiilor pe rețelele sociale devine o practică tot mai frecventă. Potrivit unui studiu, 81% dintre copiii sub 2 ani au deja o amprentă digitală creată de părinți. Dar ce impact are această expunere asupra lor? Ar trebui să aibă copiii un cuvânt de spus în privința pozelor publicate online?

Cum vezi expunerea copiilor pe rețelele sociale?

„Este destul de tentantă. Părinții vor să își expună copilul în online, să arate cât este de frumos, de deștept. Experiența ne arată că această expunere vine cu riscuri, iar de cele mai multe ori recompensele sunt doar de moment, pentru părinți. Publicul asimilează foarte repede identitatea unui copil, iar în locul unei persoane drăguțe, poate fi cineva chiar periculos”, a declarat Angela Carp, influencer și mamă, pentru Aleph News.

Ce sfaturi există pentru părinții care vor să împărtășească imagini cu copiii lor, dar să le protejeze și intimitatea?

„Eu nu arăt fața copilului meu, pentru că am vrut să îi păstrez intimitatea. Bineînțeles, poți posta fotografii cu el din unghiuri mai discrete, de departe, cu spatele. Este foarte important să nu postăm copilul în sistem live sau din locuri personale, cum ar fi grădinița sau în uniformă”, a adăugat aceasta.

Exit mobile version