• Facebook a decis că Donald Trump va fi interzis în continuare pe platformă
  • Contul lui Trump a fost suspendat pentru că ar fi îndemnat la asaltul din 6 ianuarie
  • Donald Trump își pregătește propria rețea de socializare

UPDATE – Donald Trump a reacționat pe blogul său, donaldjtrump.com, la decizia Facebook

Fostul președinte a reacționat pe blogul său, donaldjtrump.com. Donald Trump vorbește în cotinuare despre așa-zisa fraudă electorală de la alegerile din 2020.

„Instigatoarea Liz Cheney, care practic nu mai are niciun sprijin în Marele Stat Wyoming, continuă să spună, prostește și în necunoștință de cauză, că nu a existat nicio fraudă electorală la alegerile prezidențiale din 2020 când, de fapt, dovezile, inclusiv lipsa aprobărilor legislative așa cum cere Constituția SUA, arată exact opusul. Dacă Mike Pence ar fi trimis datele de la șase state (erau de ajuns și doar de la două) înapoi la organele legislative și l-ar fi înfruntat pe lașul și ignorantul lider al MINORITĂȚII, Mitch McConnell (el a luat două locuri în Georgia, care nu ar fi trebuit niciodată pierdute), pentru a expune toată corupția care a fost prezentată la acea vreme, cu și mai multe date descoperite de atunci, am fi avut un rezultat prezidențial diferit, iar țara noastră nu s-ar fi transformat într-un coșmar socialist! Nu renunțați niciodată!”, a scris Donald Trump.

Știrea inițială

Conturile de Facebook și Instagram ale fostului președinte american Donald Trump rămân suspendate, a anunțat conducerea companiei, conform CNBC.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Consiliul de supraveghere, format din 20 de experţi independenţi, a decis menţinerea suspendării contului lui Donald Trump, aplicată în urmă cu patru luni, pe fondul acuzaţiilor privind rolul fostului preşedinte în instigarea violenţelor asupra sediului Congresului, pe 6 ianuarie.

Consiliul de supraveghere a stabilit că riscul violenţelor grave a justificat suspendarea contului lui Donald Trump. „Dar nu ar fi adecvat ca Facebook să instituie o suspendare pe termen nedeterminat”, precizează Consiliul de supraveghere, acceptând că două dintre mesajele postate de Donald Trump pe 6 ianuarie pe Facebook şi Instagram au încălcat „grav” standardele privind conţinutul.

În acest context, Consiliul de supraveghere a stabilit că Facebook are la dispoziţie şase luni pentru a reexamina „sancţiunea arbitrară” impusă pe 7 ianuarie. Este necesară o nouă decizie, care să reflecte „gravitatea încălcărilor şi perspectivele unor viitoare probleme”, a subliniat Consiliul de supraveghere, conform agenţiei Associated Press.

O eventuală nouă sancţiune „trebuie să fie clară, necesară şi proporţionată”, în conformitate cu regulile Facebook, subliniază Consiliul de supraveghere.

Donald Trump a fost interzis pe Facebook, Instagram și Twitter pe 7 ianuarie, imediat după asaltul asupra Capitoliului.

„Credem că riscurile de a-i permite președintelui să continue să folosească serviciul nostru în această perioadă sunt pur și simplu prea mari”, a scris CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, într-o postare pe pagina sa după evenimtele de la Capitoliu.

De atunci, Donald Trump a trimis doar comunicate de presă. Iar marți și-a lansat și un blog, asemănător cu Twitter, pe care postează părerile lui. S-a vorbit și despre faptul că ar putea să își lanseze propria rețea de socializare, dar acest lucru se lasă așteptat.

Suspendarea conturilor lui Trump pe toate rețelele a fost criticată drept o ipocrizie de mulți analiști. Toate rețelele au profitat timp de patru ani de popularitatea lui. Pe de altă parte, există și problema libertății de exprimare, alt motiv de critici.