• Facebook interzice conturile grupării „Boogaloo Bois”.
  • Platforma a eliminat şi interzis sute de conturi asociate mișcării de extremă dreapta.
  • Mişcarea americană este acuzată că instigă la violență.

Facebook a descris mișcarea „Boogaloo Bois” o grupare „periculoasă“, așa că a eliminat 220 de conturi, 28 de pagini şi 106 grupuri şi, în plus, 95 de conturi de Instagram, scrie The Washington Post.

Membrii „Boogaloo Bois“ s-au făcut „remarcați“ la protestele pașnice din SUA, unde au devenit violenți și chiar au ucis un agent de securitate din Oakland, California. Prin intermediul Facebook, ei au instigat la violență împotriva civililor, forţelor de ordine şi guvernului Statelor Unite. Gruparea s-a identificat ca fiind una de extremă dreaptă, fiind formată în mare parte din neo-nazişti, supremaţişti şi anarhişti.

Decizia de a interzice conturile a venit după ce companii mari ca Ford, Adidas și Coca-Cola au acuzat ă Facebook nu a controlat și nu a eliminat conținutul neadecvat, cu referire la rasism, violență și diverse forme de instigare la ură.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Membrii acestei reţele au promovat activ violenţa împotriva civililor, forţelor de ordine, oficialilor şi instituţiilor guvernamentale şi încearcă să recruteze în cadrul mişcării adepţi deschişi să rezoneze cu mesajele pline de ură pe care le transmit”, a explicat Facebook.