Facebook a făcut curat: 7 milioane de postări false despre Covid au fost şterse

Sursa foto: Profimedia
  • 7 milioane de postări cu fake news despre Covid au fost şterse de pe Facebook.
  • Facebook a fost acuzată că politicile sale sunt prea relaxate.
  • Au fost eliminate şi postări care incitau la ură, dar şi cele cu conţinut extremist.

Facebook a anunţat că a şters 7 milioane de postări  în al doilea trimestru al anului, postări prin care erau transmise informaţii false despre noul coronavirus. Au fost şterse şi postări care ofereau măsuri de prevenţie false sau tratamente miraculoase.

Răspunsul celor de la Facebook vine în urma recentelor acuzaţii că politicile platformei sunt prea relaxate.

Zuckerberg a supralicitat, spunând că din 2021 vor fi invitaţi experţi independenţi care să evalueze politicile privind conţinutul postărilor.

Peste 22,5 milioane de postări au fost eliminate de pe platformă pentru incitare la ură, iar 8,7 milioane de postări au fost eliminate pentru că aveau legătură cu organizaţii extremiste.

Zuckerberg spune că, pe timpul pandemiei, au fost nevoiţi să se bazeze mai mult pe automatizări, pentru că oamenii care analizează conţinutul au venit în număr mai mic la birouri. Ca atare a fost eliminat un număr mai mic de postări referitoare la auto-mutilare, nuditate infantilă şi exploatare sexuală.

Totodată, Facebook a anunţat că va include în categoria postărilor care incită la ură şi pe cele referitoare la aspectul fizic al oamenilor de culoare sau stereotipurile conform cărora evreii conduc lumea.