• Un caz din 2012, de jocuri online, ar putea deschide calea pentru acțiuni similare în Uniunea Europeană.
  • Federația Organizațiilor Germane de Consumatori a intentat un proces împotriva Facebook.
  • La finalul jocului, utilizatorii primeau un mesaj prin care aplicația prelua fotografiile și datele personale.

Conform Reuters, Facebook ar putea fi dat în judecată de către grupurile de utilizatori pentru încălcarea vieții private. Un caz din Germania ar putea deschide drumul pentru acțiuni similare în întreaga Uniune Europeană. Cazul este din 2012 și reprezintă una din numeroasele probleme în materie de confidențialitate și antitrust cu care se confruntă Facebook.

„Statele membre pot permite asociațiilor de protecție a consumatorilor să introducă acțiuni reprezentative împotriva încălcării protecției datelor cu caracter personal”, a declarat Richard de la Tour, avocat general la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE). Asemenea acțiuni trebuie să se bazeze pe încălcări ale drepturilor din GDPR, a precizat el.

Federația Organizațiilor Germane de Consumatori a intentat un proces prin care susține că rețeaua de socializare a permis operatorilor de jocuri online să colecteze în mod necorespunzător datele personale ale jucătorilor. Jucând acele jocuri, utilizatorii au acceptat automat să partajeze informații despre ei, inclusiv adrese de e-mail. La sfârșitul jocului, aceștia primeau un mesaj prin care se spunea că aplicația îți poate posta starea, fotografiile și alte informații. O instanță inferioară germană a decis în favoarea federației germane, ceea ce a determinat Facebook să facă apel la o instanță superioară, care a solicitat ulterior sfatul CJUE. Din acel moment, Facebook și-a reînnoit setările de confidențialitate.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN