• Facebook a anunţat că interzice promovarea accesoriilor pentru arme şi a echipamentelor de protecţie în SUA, până după învestirea preşedintelui ales Joe Biden
  • Senatorii, toţi democraţii, au declarat că Facebook trebuie să ia această măsură şi alte acţiuni

Facebook a anunţat, sâmbătă, că interzice, cu aplicare imediată, promovarea accesoriilor pentru arme şi a echipamentelor de protecţie în SUA. Măsura va fi valabilă până cel puţin două zile după învestirea preşedintelui ales Joe Biden, pe 20 ianuarie, transmite Reuters.

În urma atacului susţinătorilor preşedintelui Donald Trump împotriva Capitoliului din Washington, pe 6 ianuarie, rețeaua de socializare a anunţat că interzice reclamele pentru accesorii, precum seifuri pentru arme, veste şi tocuri pentru arme, în Statele Unite.

”Am interzis reclamele pentru arme, muniţii şi accesorii, cum ar fi amortizoarele de zgomot. Dar acum vom interzice şi reclamele pentru accesorii ”, a spus Facebook într-o postare pe blog.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Trei senatori americani i-au trimis vineri o scrisoare directorului general al Facebook, Mark Zuckerberg, prin care i-au cerut să blocheze definitiv reclamele produselor care sunt concepute clar pentru a fi utilizate în lupta armată.