Facebook luptă cu dezinformarea. 1,3 miliarde de conturi false au fost șterse între octombrie și decembrie 2020

  • Facebook luptă cu dezinformarea
  • Facebook a șters 1,3 miliarde de conturi false între octombrie și decembrie
  • Compania susține că are 35.000 de oameni care lucrează să oprească dezinformarea
  • Au fost șterse și 12 milioane de postări legate de Covid-19

Facebook a șters 1,3 miliarde de conturi de pe rețeaua de socializare. Este o luptă continuă pe care o duce cu dezinformarea. Cu siguranță te-ai lovit și tu de postări de fake news.

Facebook a anunțat astăzi că a șters 1,3 miliarde de conturi false în perioada octombrie – decembrie 2020. E clar că nu se joacă în lupta cu dezinformarea: 35.000 de angajați are Facebook în acest moment care lucrează doar pentru a stopa dezinformarea de pe platformă.

Cu conturile false au venit și postări de tip fake news, iar Facebook spune că a șters 12 milioane astfel de mesaje și postări cu privire la pandemia de Covid și vaccin. Iar această luptă cu fake news-ul cu siguranță va continua.

Putem să ne gândim că nu este o întâmplare, având în vedere că Zuckerberg urmează să dea explicații în fața autorităților din Statele Unite. Pe 25 martie va avea loc o audiere la Comitetul pentru Energie și Comerț al Camerei reprezentanților a Statelor Unite.

Vor fi audiați Mark Zuckerberg, șeful Google Sundar Pichai și CEO-ul Twitter, Jack Dorsey. Toți vor trebui să dea explicații cu privire la felul în care platformele lor încearcă să stopeze fake news-ul. Așa că anunțul facut de Facebook cu privire la conturile șterse vine la momentul oportun. E ca și cum Zuckerberg ar răspunde deja la prima întrebare a parlamentarilor americani.