• Copilul tău stă tot mai mult online. Asta înseamnă mai multă grijă din partea ta.
  • Trebuie să verifici ca nu cumva, în feed, să apară conținut necorespunzător.
  • Facebook îți sare în ajutor și vrea să construiască platforme speciale pentru copii.

Momentan, politica Facebook împiedică utilizatorii sub 13 ani să-și facă un cont pe Instagram. Așa că se lucrează la o versiune a aplicației care să fie doar pentru copii. Vreau să-ți amintesc că Facebook a creat deja o variantă de Messenger pentru copii între 6 și 12 ani.

Într-o notă internă, Facebook a dezvăluit intenția de a dezvolta această versiune de Instagram care le-ar oferi un control părinților.

Purtătorul de cuvânt al Facebook-ului, Joe Osborne, a confirmat această intenție. El a spus că tot mai mulți copii își întreabă părinții dacă pot intra pe astfel de aplicații pentru a fi în contact cu prietenii lor.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Intenția Facebook este de a oferi o variantă părinților prin care ei să aibă controlul. Că dacă va exista o variantă sigură pentru copii, aceștia o vor folosi pe aceasta și nu vor mai încerca să își facă un cont pe platforma principală unde nu există măsuri de protecție și monitorizare.

Cert este că platformele caută soluții pentru protejarea copiilor asta după ce au și încasat-o. Google a primit o amendă de 170 de milioane de dolari în 2019 pentru că se uita la istoricul căutărilor de pe Youtube ale conturilor copiilor pentru a le oferi pe tavă reclame. Iar TikTok și-a schimbat termenii recent pentru pentru a-i proteja pe copii.