• Numărul de like-uri la o postare ne influenţează starea de spirit.
  • Luciana, care are 21 de ani, postează fiecare moment important din viața ei pe social media.
  • Potrivit psihologilor, postăm ca să aflăm ce mai cred alţii despre noi.

Mâncarea coboară pe locul 2. Te hrănești cu like-uri. Vrei să te simți apreciat și integrat în cercul de prieteni, dar dacă vrei asta doar pe Insta, e chestie de psiholog.

Luciana, o studentă de 21 de ani, postează non-stop story-uri pe Instagram, iar cele mai importante momente ajung automat pe Facebook. Ecuația este simplă pentru ea: multe like-uri înseamnă o zi bună. Puține… o bagă în depresie.

Uite ce mărturisește Luciana, studentă: „Cred că este ceva general, adică orice persoană dacă are o poză şi spune «Vai, nu am făcut multe like-uri, nu e poza frumoasă, nu-mi place», adică cred că oarecum te face să nu mai ai încredere în ce ai postat, deși iniţial poate ţi-a plăcut“.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DAVID PECKER ÎȘI REIA ACUZAȚIILE ÎMPOTRIVA LUI TRUMP
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM

Iulia Spânu, un psiholog la care caută ajutor mulți dependenți de like-uri, te sfătuiește să te împrietenești pe bune cu cei din jur: „Cunosc persoane pe care şi eu le am în terapie care au atins un stadiu al depresiei, nu au persoane în viaţa reală efectiv, dar stau toată ziua cu telefonul în mână, dau scroll şi se bucură când vede pe Instagram acea inimioară.“