Instagram introduce conturi speciale pentru minori, cu măsuri mai aspre de confidențialitate și siguranță

Instagram va lansa o nouă măsură care impune conturi speciale pentru utilizatorii minori. Meta, compania-mamă a Instagram, anunță că adolescenții vor beneficia de conturi dedicate, cu setări de confidențialitate adaptate și controale suplimentare pentru a limita interacțiunile nesigure.

Ce schimbări o să fie pentru cei mici pe instagram?

În primul rând, mesajele directe vor fi limitate doar la persoanele din lista ta de prieteni.
Nu vei mai putea primi sau trimite mesaje oamenilor dacă nu vă urmăriți reciproc. În al doilea rând, conturile minorilor vor fi automat setate pe „privat” pentru a proteja informațiile personale.

Așadar, nu vei putea vedea nici conținutul altor tineri dacă aceștia nu îți acceptă cererea, iar contul tău va rămâne ascuns până când vei crește. Această inițiativă te face să fii mult mai conștient și selectiv de mic. Multe țări deja au început să lupte cu platforma TikTok și încearcă să o interzică, tocmai pentru că o consideră periculoasă pentru utilizatori. Instagram face acum acest pas important pentru a ajuta tinerii în dezvoltarea lor.

O altă schimbare va fi că recomandările pentru profilurile minorilor vor fi restricționate, astfel încât conturile lor să nu mai apară la fel de ușor în căutările publice. De multe ori primim recomandări ale unor persoane pe care nu le cunoaștem personal, dar avem ceva în comun, fie un prieten, fie aprecieri comune. Acum, ei bine nici profilul tău nu va fi recomandat altora până la vârsta majoratului.

De asemenea, va exista un control mai strict asupra conținutului pe care minorii îl pot vizualiza sau la care pot reacționa. Chiar dacă aplicațiile de social media sunt, în sine, destul de restrictive, această măsură dedicată tinerilor va fi mult mai aspră, și asta spre binele lor. Iar dacă dorești să faci o schimbare contului și ai sub 16 ani, o să ai nevoie de acordul părintelui.

Exit mobile version