• Şeful Instragram anunţă dezvoltarea unei versiuni a aplicaţiei cu un flux cronologic
  • Șeful Instragram plănuieşt,e să o lanseze la începutul anului 2022
  • Mosseri a cerut crearea unui organism în industrie care să determine cele mai bune practici pentru a ajuta la siguranţa copiilor în spaţiul online

Şeful Instagram a declarat că intenţionează să lanseze anul viitor o versiune a aplicaţiei cu un flux cronologic, mai degrabă decât una clasată algoritmic, la prima sa apariţie în faţa Congresului american, unde a fost interogat despre siguranţa copiilor în online.

Adam Mosseri, de la Instagram, a fost cel mai recent director al unei companii de tehnologie presat de autorităţi să ofere mai multă transparenţă asupra algoritmilor platformelor lor şi impactul conţinutului pe care îl organizează şi îl recomandă utilizatorilor.

Instagram şi compania sa mamă Meta, fostul Facebook, au fost supuse unei examinări intense cu privire la impactul potenţial al serviciilor lor asupra sănătăţii mintale şi siguranţei utilizatorilor tineri.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?

Vorbind în faţa unei comisii din Senatul american, Mosseri a spus că Instagram lucrează „de luni de zile” la opţiunea unui feed cronologic şi plănuieşte să o lanseze la începutul anului 2022, într-o schimbare semnificativă pentru serviciu, care foloseşte clasarea algoritmică pentru personalizarea feed-ului în funcţie de preferinţele utilizatorului.

La audiere, parlamentarii i-au cerut lui Mosseri răspunsuri specifice cu privire la reformele legislative pe care le va sprijini în ceea ce priveşte siguranţa online a copiilor, inclusiv în ceea ce priveşte publicitatea direcţionată. În cuvântul său de deschidere, senatorul Richard Blumenthal a spus că timpul pentru autoreglementare a luat sfârşit.

Mosseri a cerut crearea unui organism în industrie care să determine cele mai bune practici pentru a ajuta la siguranţa copiilor în spaţiul online. Organismul, a spus el, ar trebui să primească contribuţii din partea societăţii civile, părinţilor şi autorităţilor de reglementare pentru a crea standarde cu privire la modul de verificare a vârstei, de a crea experienţe adecvate vârstei şi de îmbunătăţii controlul parental.