• În ultimele zile, Instagram a fost criticată de utilizatorii frustrați de faptul că aplicația de partajare a fotografiilor devine prea asemănătoare cu rivalul TikTok.
  • Unii utilizatori s-au plâns că platforma afișează acum o proporție mult mai mare de conținut recomandat de la conturi pe care nu le urmăresc, față de postările prietenilor lor.
  • Instagram a testat, de asemenea, postări pe ecran întreg, asemănătoare cu modul în care apar postările pe TikTok.

Instagram a declarat joi că va reveni asupra unora dintre modificările recente ale funcțiilor sale, după ce s-a confruntat cu reacții din ce în ce mai dure din partea utilizatorilor, inclusiv a membrilor familiei Kardashian.

În ultimele zile, Instagram a fost criticată de utilizatorii frustrați de faptul că aplicația de partajare a fotografiilor devine prea asemănătoare cu rivalul TikTok. Unii utilizatori s-au plâns că platforma afișează acum o proporție mult mai mare de conținut recomandat de la conturi pe care nu le urmăresc, față de postările prietenilor lor. Instagram a testat, de asemenea, postări pe ecran întreg, asemănătoare cu modul în care apar postările pe TikTok.

Ce spune compania?

„Pe baza constatărilor noastre și a feedback-ului comunității, punem pe pauză testul cu ecran complet pe Instagram pentru a putea explora alte opțiuni și reducem temporar numărul de recomandări pe care le vedeți în feed-ul dvs. pentru a putea îmbunătăți calitatea experienței dvs.”, a declarat joi, într-un comunicat, un purtător de cuvânt al Meta, compania mamă a Instagram, potrivit CNN.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Recunoaștem că modificările aduse aplicației pot reprezenta o ajustare și, deși credem că Instagram trebuie să evolueze pe măsură ce lumea se schimbă, vrem să ne luăm timp pentru a ne asigura că facem acest lucru corect”, a adăugat declarația.

Șeful Instagram, Adam Mosseri, a anunțat pentru prima dată retragerea mai devreme joi, într-un interviu acordat publicației de știri tehnologice Platformer.

„Mă bucur că ne-am asumat un risc – dacă nu eșuăm din când în când, nu gândim suficient de mare sau nu suntem suficient de îndrăzneți”, a declarat Mosseri pentru această publicație. „Dar cu siguranță trebuie să facem un pas mare înapoi și să ne regrupăm. [Când] am învățat multe, atunci ne întoarcem cu un fel de idee sau iterație nouă. Așa că vom lucra prin asta”.