• Instagram se confruntă cu un scandal legat de conținutul nepotrivit pentru copii și adolescenți.
  • Platforma este acuzată în 33 de state din SUA privind sănătatea mintală a adolescenților.
  • Meta a lansat instrumente noi de siguranță și are un grup care detectează useri suspecți.

Instagram se confruntă cu o criză de imagine în urma unui scandal legat de Instagram Reels. The Wall Street Journal spune că platforma a sugerat conținut nepotrivit unor adolescenți. Acest lucru a adus critici și acuzații despre modul în care Meta gestionează sănătatea mintală a tinerilor.

Instagram este acum în plină criză. După o vară foarte bună pentru Zuckerberg, iarna îl cam dă peste cap. Platforma se confruntă cu un scandal legat de conținutul nepotrivit pentru copii, cu tente sexuale prin Instagram Reels. Mai exact are procese în 33 de state din SUA unde platforma este acuzată de ignorarea avertismentelor privind sănătatea mintală a adolescenților.

De asemenea, că Meta știa despre milioane de conturi care au fost deschise de copii sub 13 ani, dar nu le-a închis. O mare parte din conținut e pentru adulți. Meta a și lansat noi instrumente de siguranță a mărcii și are un grup de lucru pentru detectarea utilizatorilor suspecți.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Cu toate acestea, există dubii cu privire la eficacitatea acestor măsuri, pentru că situația este destul de gravă. The Wall Street Journal afirmă că testele au reflectat experiența autentică a utilizatorilor și nu au fost manipulări create artificial, așa cum afirmă Meta. Adam Mosseri, recunoaște că această comparație socială este o problemă critică pentru utilizatori, mai ales pentru Instagram. Este evidențiată preocuparea privind impactul asupra tinerilor și a comunicării vizuale. Un lucru este clar. Este o criză de imagine puternică, care va avea consecințe semnificative pentru reputația sa.

Citește și