• Facebook este investigată de către o agenție americană
  • Comisia pentru egalitatea angajaților suspectează Facebook de discriminare
  • Facebook a negat acuzațiile și a anunțat că va coopera în investigație

Facebook a intrat din nou în lumina reflectoarelor. De acestă dată, compania lui Zuckerberg este cercetată pentru felul în care face angajări.

Agenția americană care asigură egalitatea în drepturi la angajare a luat la țintă Facebook. Totul a plecat de la o plângere comună făcută de patru persoane: trei care au aplicat pentru un post și un manager. Aceștia susțin că au fost discriminați în procesul de angajare. Iar agenția EEOC a clasificat cazul ca fiind unul legat de sistem, ceea ce înseamnă că suspectează că politicile companiei au contribuit la o discriminare răspândită.

Dacă agenția care investighează cazul nu a dorit să comenteze, purtătorul de cuvânt al Facebook-ului a oferit un răspuns standard în astfel de situații. „Este esențial să oferim tuturor angajaților un mediu sigur și luăm acuzațiile de discriminare într-un mod foarte serios”, au fost cuvintele lui Andy Stone.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Vreau să-ți mai spun că acest caz a fost demarat încă de acum patru luni, însă abia acum s-a aflat. Iar luna trecută Google a acceptat să plătească 3,8 milioane de dolari pentru a închide un proces în care era acuzată că a plătit mai puțin femeile și că a ignorat femei și bărbați asiatici care candidau pentru un job.