• El a vorbit despre diversele eforturi ale companiei, inclusiv despre o cască de realitate virtuală și mixtă recent prezentată, numită Quest Pro.
  • Compania-mamă a Facebook a declarat că cheltuielile sale generale ar putea crește cu până la 16% anul viitor.
  • În trimestrul iulie-septembrie, pierderile de la Reality Labs au urcat la o sumă uriașă de 3,67 miliarde de dolari, de la 2,63 miliarde de dolari cu un an mai devreme.

Wall Street își pierde răbdarea cu privire la pariurile enorme și experimentale ale șefului Meta, Mark Zuckerberg, pe proiectul său metaversal, care a contribuit la creșterea costurilor totale ale companiei cu o cincime în al treilea trimestru.

Investitorii s-au grăbit să se debaraseze de acțiunile Meta după orele de tranzacționare, împingându-le în jos cu 20% și ștergând 67 de miliarde de dolari din valoarea de piață, după ce compania a înregistrat a patra scădere consecutivă a profitului trimestrial.

Compania-mamă a Facebook a declarat că cheltuielile sale generale ar putea crește cu până la 16% anul viitor și anticipează că pierderile operaționale de la Reality Labs – unitatea responsabilă pentru a da viață metaversului – vor crește semnificativ anul viitor.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Un acționar Meta și-a exprimat recent îngrijorarea, calificând investițiile companiei drept supradimensionate și terifiante. Miercuri, analiștii le-au numit confuze și derutante, iar incapacitatea Meta de a reduce costurile extrem de îngrijorătoare.

În cadrul unei conferințe telefonice de după profit, analistul Jefferies Brent Thill i-a întrebat pe directori: Cred că un fel de rezumat al modului în care se simt investitorii în acest moment este că există prea multe pariuri experimentale față de pariurile dovedite pe nucleul … Cred că toată lumea ar dori să audă de ce credeți că acest lucru dă roade.

În trimestrul iulie-septembrie, pierderile de la Reality Labs au urcat la o sumă uriașă de 3,67 miliarde de dolari, de la 2,63 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Veniturile aproape că s-au înjumătățit. Ar fi o greșeală din partea noastră să nu ne concentrăm asupra oricăruia dintre aceste domenii care vor fi fundamental importante pentru viitorul nostru, a declarat Zuckerberg în cadrul apelului.

Știu că uneori, atunci când livrăm un produs… oamenii spun: Hei, cheltuiți toți acești bani și ați produs acest lucru, și cred că nu este chiar așa cum trebuie gândit.

…facem o muncă de conducere care va deveni … în cele din urmă produse mature la diferite cadențe în diferite perioade de timp în următorii cinci până la zece ani. El a vorbit despre diversele eforturi ale companiei, inclusiv despre o cască de realitate virtuală și mixtă recent prezentată, numită Quest Pro, care are un preț de 1.500 de dolari, și despre o platformă de metavers social în care oamenii se pot exprima prin intermediul unor avatare.

El a spus că Meta investește în alte două domenii: realitatea augmentată și interfețele neuronale.