Investitorii vor să scape de acțiunile Meta. Compania anunță că ar putea crește cheltuielile cu până la 16% anul viitor

Wall Street își pierde răbdarea cu privire la pariurile enorme și experimentale ale șefului Meta, Mark Zuckerberg, pe proiectul său metaversal, care a contribuit la creșterea costurilor totale ale companiei cu o cincime în al treilea trimestru.

Investitorii s-au grăbit să se debaraseze de acțiunile Meta după orele de tranzacționare, împingându-le în jos cu 20% și ștergând 67 de miliarde de dolari din valoarea de piață, după ce compania a înregistrat a patra scădere consecutivă a profitului trimestrial.

Compania-mamă a Facebook a declarat că cheltuielile sale generale ar putea crește cu până la 16% anul viitor și anticipează că pierderile operaționale de la Reality Labs – unitatea responsabilă pentru a da viață metaversului – vor crește semnificativ anul viitor.

Un acționar Meta și-a exprimat recent îngrijorarea, calificând investițiile companiei drept supradimensionate și terifiante. Miercuri, analiștii le-au numit confuze și derutante, iar incapacitatea Meta de a reduce costurile extrem de îngrijorătoare.

În cadrul unei conferințe telefonice de după profit, analistul Jefferies Brent Thill i-a întrebat pe directori: Cred că un fel de rezumat al modului în care se simt investitorii în acest moment este că există prea multe pariuri experimentale față de pariurile dovedite pe nucleul … Cred că toată lumea ar dori să audă de ce credeți că acest lucru dă roade.

În trimestrul iulie-septembrie, pierderile de la Reality Labs au urcat la o sumă uriașă de 3,67 miliarde de dolari, de la 2,63 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Veniturile aproape că s-au înjumătățit. Ar fi o greșeală din partea noastră să nu ne concentrăm asupra oricăruia dintre aceste domenii care vor fi fundamental importante pentru viitorul nostru, a declarat Zuckerberg în cadrul apelului.

Știu că uneori, atunci când livrăm un produs… oamenii spun: Hei, cheltuiți toți acești bani și ați produs acest lucru, și cred că nu este chiar așa cum trebuie gândit.

…facem o muncă de conducere care va deveni … în cele din urmă produse mature la diferite cadențe în diferite perioade de timp în următorii cinci până la zece ani. El a vorbit despre diversele eforturi ale companiei, inclusiv despre o cască de realitate virtuală și mixtă recent prezentată, numită Quest Pro, care are un preț de 1.500 de dolari, și despre o platformă de metavers social în care oamenii se pot exprima prin intermediul unor avatare.

El a spus că Meta investește în alte două domenii: realitatea augmentată și interfețele neuronale.

Exit mobile version