• Azi, Facebook împlinește 17 ani
  • Facebook are venituri anuale de 84 de miliarde de dolari
  • Andrei Boroș este primul român care și-a făcut cont de Facebook

La muți ani Facebook! Azi, 4 februarie, una dintre cele mai mari rețele de socializare din lume împlinește 17 ani.

Începută ca o platformă folosită pentru studenți, Facebook a ajuns astăzi o companie globală cu venituri anuale de 84 de miliarde de dolari. Adică o treime din PIB-ul României. Printre primii utilizatori ai rețelei, al unsprezecelea la număr, a fost și un român.

Arădeanul Vlad Fiscutean era pe atunci student la Harvard: „A transformat pe fiecare om într-un creator, începând de la text, la imagini, clipuri și așa mai departe. Creează, cel puțin în Europa, un estimat de peste 3 milioane de joburi conexe în economia asta.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ne-a schimbat peisajul în care trăim, de la validarea socială pe care o luăm pentru că vedem că cineva ne apreciază postările până la modul în care ne facem reclamă la servicii. S-au câștigat alegeri pe Facebook sau cu ajutorul lui, s-au început mișcări sociale, s-au cunoscut oameni.”, a spus acesta.

Românul care i-a spus „nu” lui Zuckerberg

Cristian Dascălu e vlogger și programator. A făcut un internship de 3 luni la Facebook. Însă a refuzat un job full time în companie, în Seattle, pentru a rămâne în România.

Are mai multe arii de impact în viața mea, să zic așa. Numărul unu – faptul că am lucrat acolo. M-au format din punct de vedere tehnic în cariera mea. Am văzut cum se face treaba la cel mai înalt nivel. Numărul doi – faptul că sunt pe Facebook, folosesc Facebook.”, a menționat acesta.

Imediat după lansare, Mark Zuckerberg a fost acuzat că a furat ideea a trei seniori de-ai lui. A fost dat și în judecată pentru asta. Acum Facebook este o companie cu 1,8 miliarde de utilizatori zilnici, care a cumpărat între timp și rețelele Instagram și Whatsapp.

În plus, a lansat o paletă mare de servicii ca Facebook Messenger sau videocall-ul.