• Înregistrează un filmuleț în timpul orelor de lucru, se laudă ca are „cea mai ușoară meserie din lume” și sfârșește concediat
  • Se afla în mijlocul zilei de lucru și se hotărâse să reflecteze asupra muncii sale prin intermediul platformei TikTok.
  • Curierul a explicat condițiile de muncă într-o video publicat pe TikTok, ceea ce nu i-a picat bine companiei.

Un cetățean britanic a vorbit despre locul său de muncă prin intermediul unui videoclip pe TikTok, iar compania în cauză, susține el, a ajuns să îl concedieze, potrivit La Vanguardia.

Acesta se afla în interiorul unui vehicul și purta o vestă reflectorizantă. După ce și-a pornit camera telefonului pe aplicația TikTok, a început să se filmeze. Se afla în mijlocul zilei de lucru și se hotărâse să reflecteze asupra muncii sale. Era mulțumit de situația lui, părea liniștit. Dar curând a primit vești triste.

Ollie Tutt are 19 ani și până la sfârșitul lunii trecute, potrivit explicațiilor sale, livra comenzi pentru lanțul britanic de supermarketuri Sainsbury’s. El a distribuit clipul pe TikTok, în care a abordat această problemă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Postarea pe TikTok a devenit virală

„Dacă vrei o slujbă ușoară, du-te și lucrează la Tesco (o altă companie), Sainsbury’s și fă livrările astea nenorocite. Este probabil cea mai ușoară slujbă pe care am avut-o vreodată, este cea mai bine plătită și au grijă de mine”, s-a exprimat @olliedtutt în timp ce se filma la bordul unei dube.

„Nu fac mare lucru, doar stau pe marginea drumului și aștept să fac aceste comenzi. Toți clienții sunt al naibii de drăguți și nu am trecut prin nicio situație în care să se comporte ca niște nemernici”, a adăugat fostul șofer.

În ciuda evidențierii experiențelor pozitive, Tutt a criticat alte poziții din cadrul companiei. „Nu lucrați în interiorul magazinelor din supermarketuri, este o porcărie și plictisitor. Serios, dacă vreți să faceți o treabă ușoară, faceți asta”, a conchis el.

Postarea de pe TikTok a ajuns rapid la mii de utilizatori. În urma viralizării, spune tânărul, filmarea a fost văzută de angajații supermarketului, inclusiv de șeful său.

Câteva zile mai târziu, britanicul a anunțat că a fost concediat

Tutt a declarat apoi că este neliniștit cu privire la viitorul său. „Da, am fost concediat și acum sunt îngrijorat de cum îmi voi plăti chiria peste o săptămână”, a spus el pe rețelele de socializare.

O mână de utilizatori l-au avertizat că aceasta ar putea avea consecințe negative. „Nu a fost mare lucru, sunt o companie de mai multe milioane de dolari și nu dau nici măcar un videoclip. Da, au avut perfectă dreptate când au prezis că îmi voi pierde slujba, așa că dă-i dracului. Acum voi aplica pentru alte oferte de muncă”, a anunțat el.