• Anunțul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, care permite oamenilor să își seteze mesajele să dispară.
  • Funcția a fost implementată până în prezent în Statele Unite și se așteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today.

Mark Zuckerberg a lansat un avertisment pentru utilizatorii Facebook Messenger care au obiceiul de a face capturi foto din conversațiile de pe chat, relatează The Independent.

Fondatorul Facebook și directorul general al companiei mamă Meta a declarat vineri, într-o postare, că o actualizare a messenger va notifica utilizatorii dacă chat-ul lor a fost capturat pe ecran de către o altă persoană.

„O nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiți o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversații cu soția sa, Priscilla Chan. „De asemenea, adăugăm GIF-uri, autocolante și reacții și la chat-urile criptate”, a adăugat el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Anunțul a fost făcut în urma unei actualizări a platformei de chat Facebook Messenger, foarte utilizată, care permite oamenilor să își seteze mesajele să dispară.

Funcția a fost implementată până în prezent în Statele Unite și se așteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa, potrivit USA Today. Platformele de mesagerie rivale oferă deja opțiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum și notificări atunci când o conversație a fost capturată pe ecran.

Printre acestea se numără Snapchat, în timp ce aplicațiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală – o altă noutate recent introdusă de Facebook.

Rapoartele au sugerat că această mișcare a Facebook a fost un răspuns la preocupările legate de securitate și la o controversă mai largă legată de siguranța online și de drepturile la libertatea de exprimare.

„Când adăugați butonul «Nu-mi place?» Avem nevoie de răspunsuri…”, a scris un utilizator Facebook ca răspuns la postarea lui Zuckerberg.

Poate că își poate da seama cum să-i hrănească pe cei flămânzi sau, mai bine zis, să vindece toate bolile psihice cauzate de aceste platforme sau poate să-i găzduiască pe cei fără adăpost”, a adăugat un aparent sceptic în legătură cu actualizarea pe Facebook messenger. „Poate să facă vreuna dintre acestea?”

Actualizările se vor aplica și la Instagram, care este deținută de Meta.