• Unele biografii care conțineau cuvântul palestinian” erau traduse automat: Lăudat fie Dumnezeu, teroriștii palestinieni luptă pentru libertatea lor”.
  • Problema a fost adusă în atenție de utilizatorul TikTok ytkingkhan, care a testat fraza pe contul său de Instagram.
  • Miercuri, într-o postare pe blog, Meta a declarat că a introdus mai multe măsuri de la începutul războiului dintre Israel și Hamas.

Meta și-a cerut scuze după ce Instagram a inserat cuvântul terorist” în biografiile de profil ale unor utilizatori palestinieni, scrie Sky News.

Unele biografii care conțineau cuvântul palestinian” urmat de emoji-ul steagului palestinian și de fraza arabă Alhamdulillah”, care înseamnă Slavă lui Dumnezeu”, erau traduse automat: Lăudat fie Dumnezeu, teroriștii palestinieni luptă pentru libertatea lor”.

Problema a fost adusă în atenție de utilizatorul TikTok ytkingkhan, care a testat fraza pe contul său de Instagram.

Recomandări

CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
NEHAMMER IMPUNE CONTROALE STRICTE
COPIII ROMÂNI, AFECTAȚI DE BOLI PSIHICE
O NOUĂ MISIUNE NASA
FRANȚA ÎȘI RECUPEREAZĂ RECORDUL MONDIAL
  „Teroriștii palestinieni [emoji cu steagul palestinian] Lăudat fie Allah".

Într-o declarație, Meta a spus: Nu am avut nici un răspuns. Am remediat o problemă care a cauzat pentru scurt timp traduceri inadecvate în limba arabă în unele dintre produsele noastre. Ne cerem scuze sincere pentru acest lucru.”

Miercuri, într-o postare pe blog, Meta – care deține Facebook și Instagram – a declarat că a introdus mai multe măsuri de la începutul războiului dintre Israel și Hamas pentru a aborda creșterea bruscă a conținutului dăunător și potențial dăunător care se răspândește pe platformele noastre”.

Aceasta a afirmat că nu există niciun adevăr în sugestia că suprimăm în mod deliberat vocea [cuiva]”.

Compania a precizat că nu este permis pe platformele sale conținutul care conține laude la adresa Hamas, pe care o desemnează drept organizație periculoasă”, sau conținutul violent și grafic, dar a recunoscut că poate face greșeli” și a îndemnat pe oricine consideră că a luat o decizie greșită să utilizeze procesul de apel.

Citește și