• Microsoft ar vrea să cumpere TikTok.
  • Donald Trump a anunțat că se gândește să interzică aplicația în America.
  • TikTok a fost descărcată de 315 milioane de utilizatori în primul trimestru al anului 2020.
  • Aplicația are, în prezent, un total de 2.2 miliarde de utilizatori, la nivel global.

Microsoft ar vrea să cumpere TikTok, relatează The Wall Street Journal. Între timp, Trump se gândește că ar fi mai bine ca aplicația să fie interzisă în America.

„Ne gândim și analizăm aplicația TikTok. Am putea s-o interzicem”, le-a spus Trump reporterilor în timp ce se pregătea să plece spre Florida.

„Am putea face alte lucruri, sunt câteva opțiuni. Dar se întâmplă foarte multe lucruri, așa că ne vom gândi la alternative în ceea ce privește TikTok-ul”, a adăugat Trump.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Oficialii SUA și-au exprimat îngrijorarea că aplicația ar transmite Chinei datele pe care le colectează de la americani, însă compania care deține TikTok a dezmințit aceste acuzații.

New York Times a raportat cu ceva timp în urmă că TikTok ar putea fi cumpărat de Microsoft. Din păcate, compania nu a putut fi contactată pentru un comentariu prompt pe această temă.

CEO-ul TikTok, Kevin Mayer, a afirmat că ei sunt și vor fi întotdeauna transparenți. „TikTok a devenit cea mai mare și importantă țintă, însă nu noi suntem inamicii”, a mai spus Kevin Mayer.

Aplicația a devenit și mai cunoscută odată cu pandemia: 315 milioane de utilizatori au descărcat-o în primul trimestru al anului 2020. Acest număr face ca TikTok să fie cea mai descărcată aplicație într-un singur trimestru, conform cercetărilor derulate de Sensor Tower.

În prezent, numărul total de utilizatori ai aplicației este de 2.2 miliarde, în toată lumea.